Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2022 17:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2022 17:38
Eskiden gazetelerde Rudyard Kipling’in “duy da , gör de inanma” adlı bir köşesi vardı. Dünyada ender rastlanan olay, mekan yaşam biçimlerini anlatırdı.
Biz de okurken “birader bu kadarı da olmaz” deyip şaşkınlığımızı kelimelerle ifade ederdik.
Ülkemizde o kadar inanılmaz olaylar oluyor ki 20 senedir her şeye alıştık diye hayıflanırken böyle bir görüntü gelince “hayır böylesi de olmaz”ın ötesine geçtik.
Bu hilkat garibesi için Türk dil kurumunu araştırdım olayı izah edecek kelime bulamadım. Akıl var, izan var dünyada dört köşeli atletizm pistine sahip olan tek ve rakipsiz ülke olduk.
Guiness rekorlar kitabına girme hakkı kazandık.
***
Bu tartan döşenirken, bu pist yapılırken bunu yapan kişiye hiç mi atletizmden anlayan bir kişi çıkıp ta “kardeş sen ne yapıyorsun“ demedi?
Bodrum veya Muğla’nın bir Gençlik Spor İl Müdürü yok mu, bir atletizm ajanı yok mu?
Bu piste dur diyecek ve düzeltilmesini sağlayacak bir aklı başında insan yok mu?
Bodrum Yalıkavak Mah. Türkan Saylan Spor Tesisleri’nde, yapılan bu ucubeyi, atletler, o sahada spor yapanlar, antrenörler yapılırken görmedi ve “dur” demedi.
90 derece köşeli dönüşü olan ve çevresi 320 metre olan bir pisti görmediler mi? (Normal atletizm pisti sahasında bir tur 400 metredir)
***
Sevgili Yaşar Anter’in Ant haberlerdeki bu olayla ilgili yazısını okuyup fotoğrafları görünce bu yazıyı kaleme alma gereksinimi duydum. Bodrum Türkiye’nin ünü yurtdışına taşmış yerli ve yabancı turistin mayıstan kasıma kadar ilgisini çeken yaz sezonu uzun ünlü bir sahil beldesi.
Bodrum’un bir atletizm pistine ihtiyacı olduğunu 30 senedir dile getiriyorum, bunu da Bodrum’daki dostlarımla devamlı paylaşıp kentin Belediye başkanlarına bu konuda bilgi verip baskı yapmalarını her sohbette konuşuyorum.
***
Dünyada özellikle Akdeniz de, deniz kıyısında, sayfiye kenti olan kentler ve kasabalar, tüm spor branşlarının yapıldığı tesisler, özellikle atletizm pisti yaparak turistin yoğun olduğu sezon ve aylar haricinde ölü sezonda kentin otellerinin, konaklama tesislerinin, restoranların, alışveriş merkezlerinin, hatıra eşya dükkanlarının para kazanmasına, gelen sporcu ve yakınlarının kenti tanımasına, müzelerini, tarihi bölgelerini yakından görme imkanı bulmasına yardımcı olmak için kullanılıyor. Tıpkı İtalya ,Yunanistan, Fransa, İspanya gibi ülkelerin, sahil kentlerinin çoğunda atletizm sahası olması gibi.
(2019 yılında Avrupa masterler şampiyonasının yapıldığı, Venedik’in Dijesolo bölgesi, İtalya’nın Rimini, Viareggio, Cesenatico kıyı kentleri, Yunanistan’ın Katerini, Fransa’nın Nice kentleri gibi sayfiye kentleri yıllardır Avrupa şampiyonalarına, Balkan şampiyonalarına ev sahipliği yapıyor, hepsinde de kaliteli tartan pisti olan atletizm sahaları var.)
***
Yerli turistin okullar açılınca Eylül 15’ten sonra terk ettiği ve Bodrum’un Bodrum’un sakinlerine kaldığı eylül, ekim, kasım aylarında, atletizm pisti yaparak ekonomiyi canlandırma projesi bir türlü hayata geçmedi.
Bodrum kısa zamanda bu garip pistin, standart ölçülerine dönmesi koşulu ile bir atletizm pistini hak ediyor.
Bir yanlıştan bir doğru çıkar mı, bazen çıkar.
Bu atletizm sahasının da Bodrumlu master ve elit sporcuların kullandığı günleri, hizmete girdiğini dileyelim, isteyelim ve bekleyelim.
**
50 yaş: Nurettin Memur, 60 yaş:7.89,1.ci, 200 m:25.89,1.ci,400 m:58.68,1.ci,(YTR),55 yaş: İzzet Cem Yazıcı:60 m:8.36,2.ci,200 m:28.34,3.cü,,Salih Sönmez:400 m:1.04.31,2.ci,800 m:2.30.01,1.ci,Ahmet Göncü:3000 m yürüyüş:17.09.63,2.ci