Hava Durumu

Kadınlar ve kız çocukları, toplumda ve sporda özgür olarak eşit şartlarla yer almalıdır!

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 06:00

"Kadınlara yönelik şiddet, insan hakları ihlalidir, kadına şiddet suçtur. Ortak olma, seyirci kalma" diyen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne teşekkürler.

Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe Spor Kulübü, 2 yıldır Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için yaptığı "He For She" kampanyasını destekliyor. "Geleceğe ve karanlığa Fener tutan kadınlar" sloganı ile kadın yönetici ve çalıştırıcılara kulübün çeşitli branşlarında yer veriyor.

***

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde görev alan kadınlar:

Yönetim Kurulu üyesi Simla Türker Beyazıt:

"He For She" kampanyasından sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Sevil Zeynep Becan,

Sicil Kurulu üyesi: Esra Öztürk Çilingir,

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri: Arzu Özyiğit (eski basketbolcu),

Bayan Basketbol Altyapı Sorumlusu: Nalan Ramazanoğlu,

Fenerbahçe Yelken Şubesi Antrenörü: Çağla Demirtaş (Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi)

Fenerbahçe Balotaj Kurulu üyesi: İnci Ceyda Teomanlı (7 yıl Fenerbahçe forması giymiş eski voleybolcu), Lamia İrem Koç, Muazzez Handan Özkan (Fenerbahçe Kulübü eski voleybolcuları)

Masa Tenisi Antrenörü: Melis Budak (eski Fenerbahçe Kulübü masa tenisi oyuncusu)

Yüzme Şubesi Yıldız Bayan ve Minik Erkek Yardımcı Antrenörü: Bersu Ayaş...

***

Fenerbahçe Kulübü; 2012 yılında, İstanbul'da AK Parti iktidarı tarafından imzalanarak yürürlüğe konan, kadını ve çocuğu şiddetten korumayı amaçlayan, toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan, aile içi şiddeti önlemeyi amaçlayan, 46 ülkenin imzaladığı çağdaş bir anlaşma olan İstanbul Sözleşmesi'nin, yine aynı AK Parti iktidarı tarafından 22 Mart 2021'de feshedilmesi üzerine şu bildiriyi yayınladı:

"Kadın ve kız çocukları için toplumumuzu aynı noktada olmaya davet ediyoruz.

Geride bıraktığımız hafta sonu İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine dair kararı üzülerek öğrendik. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması adına hayata geçirdiği 'He For She' Fenerbahçe kampanyasını iki yıldır destekleyen, kadınlar ve kız çocuklarının, toplum ve sporda, özgürce eşit şartlar altında yer alması adına pek çok çalışma yürüten, kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu bilerek en yüksek sesle, "Kadına şiddet suçtur; Ortak olma, seyirci kalma" diyen Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, sözleşmenin yürürlükten kaldırılmasının toplumsal sonuçlarından endişe duyduğumuzu vurgulamak istiyoruz!

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye yönelik önemli bir adım olan 'İstanbul Sözleşmesi'ni tüm toplumumuzun ortak menfaati için gözetmemiz gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda fesih kararının yeniden gözden geçirilmesini talep ve rica ediyoruz. Saygılarımızla, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu."

****

Duyarlılığınız için teşekkürler Fenerbahçe.

Gönül isterdi ki Fenerbahçe ile beraber Galatasaray, Beşiktaş kulüpleri hatta tüm spor kulüplerimiz ortak bir deklarasyonla bu isteğe destek olsunlar!

Galatasaray Kulübü divan üyesi olarak bu bildirinin altında kulübümüz imzasının bulunmamasını üzüntü ile karşılıyorum!..

Not: İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden bir gün sonra 23 Mart 2021'de Türkiye'de aynı gün 5 kadın öldürüldü!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.