Hava Durumu

Nihayet! Yazdıklarım, söylediklerim 10 yıl sonra hakikat oldu!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2020 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2020 06:02

Çok önceleri köşe yazılarımda (11 Şubat 2010, Bursa 2000 gazetesi "Devşirme atletlerle ilerleyen Türk atletizmi!" 23 Şubat 2010, Bursa 2000 gazetesi "Atletizmde devşirmelerin başarısı", 12 Temmuz 2010, Bursa Hâkimiyet gazetesi "Son 3 yılda Türk atletizminde devşirme atletler devri") bu sorunu dile getirmiştim!

Nihayet 10 yıl sonra Türk atletizminin kanayan yarası "devşirme atlet" problemine çözüm getirildi.

10 yıl önce "Devşirme sporcularla Türk atletizmi bir yere varamaz, devşirme atletin başarısı makyajdır, yağmur yağıp boyalar silinince gerçekler ortaya çıkıyor, taşıma su ile değirmen dönmez" görüşümüz sonunda kabul edildi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 8 Haziran günü Ankara Naili Moran atletizm pistinde yaptığı açıklamada, "Liglerde artık yabancı atlet yarıştırılmayacağını, yabancı statüsünde kros takımlarında bir sporcu, pist takımlarında 3 bayan, 3 erkek yarıştırma kuralı"na son verdiklerini açıkladı.

Yani işin özeti artık Fenerbahçe, ENKA gibi şampiyonluğa oynayan kulüpler devşirme sporcu yarıştırmayacak, özüne dönüp diğer kulüplerle eşit şartlarda Türk sporcularla yarışacaklar!

Bu karar, Türk sporcunun daha iyi ekonomik koşullara kavuşması, daha çok sayıda liglerde yarışma şansı bulması, daha iyi derece elde etmek için zorlanması ve başarı için daha çok çalışması demektir.

Federasyon Başkanı Çintimar, korona günlerinden sonra normale dönüşün, 18 Temmuz'da Ankara'da yapılacak deneme yarışları ile başlayacağını, olimpik kadro atletlerinin kamp çalışmalarının devam ettiğini, milli atletlerin yurt dışındaki grand-prix yarışmalarından uygun olanlarına katılabileceklerini açıkladı.

Darısı diğer spor branşlarının başına!

Sözün özü, "Zararın neresinden dönülse kârdır!.."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.