Hava Durumu

"Siz sporcu olsaydınız bu koşullarla olimpiyata gider miydiniz?"

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 06:00

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, küresel etki gösteren kovid-19 salgın koşullarında, Tokyo Olimpiyatları'nın sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için alınacak önlemleri şöyle sıraladı: -Fiziksel temas, sarılmak ve tokalaşmaktan kaçının. -Diğer sporcularla en az 2 metre ve diğer görevlilerle en az 1 metre mesafede bulunun. -Ulaşım için sadece organizasyon komitesi tarafından özel tahsis edilmiş araçları kullanın; metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kullanmayın. -Ellerinizi sık sık yıkayın ve el dezenfektanı kullanın.

-Kapalı bir alanda veya 2 metrelik mesafe içinde birisi varsa maske takın. Kullandığınız maskeleri sık sık değiştirin. -Sporcuları sadece alkışlayarak destekleyin, bağırarak tezahüratta bulunmayın. -Kendi eşyalarınızı başkalarına kullandırtmayın, başkasının havlu, tokyo, spor giysi ve malzemelerini kullanmayın. -Japonya'daki seyahat döneminizde olası bir pozitif tanıda, Japonya'da kalarak tıbbi tedavi görmenize ve gerektiğinde ülkenize geri dönüş yapmanıza imkân sağlayan bir sağlık sigortası yaptırarak ülkemize gelin. -Japonya'ya geliş tarihinden 14 gün önce Contact Comforming App (COCOA)uygulamasını telefonunuza indirin ve günlük olarak sağlık durumunuzla ilgili verileri bu uygulamaya girin (vücut ısısı, semptomlar gibi)

-Japonya'ya uçuşunuzdan 72 saat önce kovid-19 testi yaptırınız ve test sonucu (-) ise seyahat ediniz. Şu an geçerli kabul edilebilir kovid-19 testleri, PCR, LAMP ve CLEIA dır.

-Japonya'ya iniş yaptıktan sonraki 14 gün içinde yakın temasta bulunacağınız kişiler, kalacağınız tesis ve konaklama alanı ile ilgili bilgileri içeren bir aktivite programı hazırlayın ve yanınızda bulundurun. -Uçuşunuzdan en fazla 72 saat önce yaptırmış olduğunuz (-) test sonuç sertifikanızı yetkililere sorulduğunda ibraz etmek üzere yanınızda bulundurun. -Hava limanına girişte yapılacak yeni bir test için hazır olun ve test sonucu çıkana kadar size gösterilen özel alanda bekleyin. -Japonya'da bulunduğunuz sürece periyodik olarak yapılacak testler için hazır olun. -Periyodik yapılacak testlerin (+) çıkması halinde izole edilmeniz, belirtilerin ağır olması halinde hastanede yatmanız Japonya Sağlık Bakanlığınca sağlanacaktır. -Japonya'da kaldığınız sürede konaklama alanından dışarı çıkmamanız, çıkarsanız sadece resmi olarak belirlenmiş yerlere gitmeniz için izin verilecektir. -Yarışma alan ve tesislerine seyirci olarak giremezsiniz, Tokyo şehri içinde restoran ve mağazalara gidemez ve turistik amaçla hiç bir ziyarette bulunamazsınız. -Yarışma tesislerine girerken ateş ölçümlerinde vücut ısınız 37,5 derecenin altında olmalıdır. -Japonya'dan ayrılırken son bir kovid-19 testi uygulanacaktır. -Tüm sporcular her 4 günde bir test olacaktır, testler Olimpiyat köyünde yapılacaktır. -Yemek salonunda, her zaman aynı grupla birlikte yemek yiyin ve diğer gruplarla 2 metre mesafeyi daima koruyun. -Açılış ve kapanış törenlerinde uygulanacak şartlar ayrıca bildirilecektir. -Kafilede yer alan sporcular ilk yarışmadan en erken 5 gün önce sporcu köyüne girebilecek ve yarışlarını bitirdikten sonra en geç 2 gün içinde köyden ayrılacaklardır. -Kuralları ihlal ettiğiniz tespit edilirse, oyunlardan diskalifiye edilebilir ve Japon Devleti yasaları gereği yaptırımlara maruz kalabilirsiniz. (Yazarın notu: Tüm bu yazıyı okumak zor gelirse zorlanmayın, ben yazıyı sizin için özetliyorum: "Bak yiğidim, biz oyunları yapmak istemiyoruz bir kuruş kâr etme şansımız yok, gelenlerin bize kovid-19 bulaştırma riski çok ancak uluslararası Olimpiyat Komitesi tutturdu; 'İlla, yapın" diye! Onun için bütün bunları yazdık gelmekten vazgeçesiniz diye ama yine de 'Ben tüm bunlara rağmen yarışmalara katılırım' derseniz alacağınız madalyanın yanında bir de kahramanlık ve üstün cesaret diploması adınıza düzenlenecektir. Rica ederiz, ne Japon halkını zor durumda bırakın ne de kendinizi telef edin, bir altın suyuna batırılmış madalya için bunlara değmez ama yine de tüm bunları göze alıp gelmeye niyetlenirseniz, başımızın üstünde yeriniz var, buyurun bekleriz."

Gün ola harman ola, bizi dikkatle takip edin, yeni önlemleri aklımıza geldikçe size duyuracağız. Kalın sağlıcakla)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.