Hava Durumu

Tarihten bir yaprak

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 06:00

Onurlu yöneticiler, yeri geldiğinde sözlükte "istifa" diye bir kelimenin olduğunu hatırlamalıdır!

1956 Melbourne Olimpiyatları, 120 yıllık geçmişi olan Olimpiyat Oyunları'nın 2 ayrı ülkede ve ayrı zamanlarda yapıldığı ilk ve son organizasyondur.

Avustralya yasalarına göre, yurt dışından Avustralya'ya hayvan sokulması yasaktı, yarışma için ülkeye sokulacak hayvanlara 6 ay karantina uygulanıyordu. IOC Başkanı Avery Brundage, çözümü 2 ayrı şehirde olimpiyat düzenleme şeklinde buldu ve at yarışları İsveç'in Stokholm şehrinde Haziran ayında, diğer branşlar ise 22 Kasım-8 Aralık 1956'da Melbourne kentinde yapıldı.

Türkiye, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu olimpiyatlara, 12 idareci ve 15 güreşçiden oluşan idarecisi bol sporcusu az bir kadro ile katıldı.

Not: Dikkatinizi çekerim; neredeyse bir sporcuya bir idareci düşüyor!

***

Oyunlara atletlerimizin götürülmemesini içine sindiremeyen ve tüm çabalarına rağmen olumsuz cevap alan Büyük insan ve idareci Naili Moran 1945 yılından beri yürüttüğü Atletizm Federasyonu görevinden istifa etti ve aynı yıl yayınlanan 1956 Şeref Listesi'nde çok sevdiği Türk atletlerine şu tarihi sözlerle veda etti:

"Zaferde ve mağlubiyette, tam yirmi yıldır siz atletlerle bir arada yaratmaya çalıştığımız atletizm tarihimizin heyecanla dolu parlak anlarını, bu güzel spora olan müşterek sevgimiz uğruna zaman zaman paylaşmış olduğumuz acıları hiç unutmayacağım. Bunlar, hayatımın büyük hadiseleri arasında yer alacaktır. Yolunuz, ışıklı ve açık olsun. Hoşça kalın atletler."

Naili Moran...

***

Bu tarihi anı ve olayda, günümüz siyasetçilerinin ve yöneticilerinin alması gereken büyük bir ders var, tabii görebilen ve anlayabilenlere!..

Bu büyük insanın hatırası önünde hürmetle eğiliyorum...

Bu fotoğraf ve altındaki veda yazısı 1956 Türkiye atletlerinin 'Şeref Listesi' içinde yayınlandı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.