Hava Durumu

U20 Voleybol Takımımızda kovid-19 şoku

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 06:00

U20 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımımız, 26 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde Çekya'nın Brno kentinde düzenlenecek U20 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılmak üzere Çekya'ya gitti.

Brno kentinde 24 Eylül günü yapılan tarama testlerinde 2 sporcumuzun kovid-19 testleri pozitif çıkınca Çek hükümeti ve CEV'in aldığı karar gereğince aynı durumda olduğu saptanan Ukrayna ile birlikte milli takımımız da turnuvadan çıkarılmış.

Voleybol Federasyonu'nun yaptığı resmi açıklamada maç yapmadan geri dönen takımımızda tedavi ve izolasyon süreçlerinin başlatıldığı kamuoyuna duyuruldu.

Bu olayla ilgili kafama takılan soru işaretleri şunlar:

1- Türkiye'de yapılan testler sonucu tüm oyuncularında kovid-19 testi negatif olan oyuncuların Çekya'da yapılan testleri nasıl oluyor da 2 gün içinde pozitif çıkıyor?

2- 2 ülkede uygulanan testler birbirinden farklı mı? Bundan sonra yurt dışına çıkacak sporcu kafilelerinde de yurt içi ve yurt dışı testlerin farklı çıkması halinde meydana gelecek binlerce liralık masrafın sorumlusu kim olacak? Beden Terbiyesi bu konu ile ilgili ne önlemler aldığını Türk spor kamuoyuna açıklayacak mı?

3- Türkiye'de yurt dışına gönderilen sporcu kafilelerine hangi laboratuvarda test uygulanıyor. Bu testlerin güvenirliği nedir?

4- Kafilede doktor var mıydı? Bu soruyu sormamın nedeni; ekonomik önlemler çerçevesinde yurt dışı kafilelerinde lüzumlu ve lüzumsuz bir yığın kişi idareci adı altında yer alırken listelerde ilk tırpanlanan isimler çoğunlukla doktor ve masör olur.

5- Binlerce TL masraf yapılarak yurt dışına gidip maç veya yarış yapmadan geri dönen kafilelerimizde bu maddi ve manevi sonucun sorumlusu kim veya kimler ya da hangi makam olacak? (tabii ki sporcular değil)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.