Hava Durumu

Milli iradenin tavrı net

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 19:10

Seçime günler kala kentte adaylar yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Seçimlere dair elbette şahısların olduğu gibi kurumların da seçimde destekleyeceği adaylar bulunmakta. Seçim süreci boyunca adaylar programları doğrultusunda destek istemek gayesiyle onlarca kurumu ziyaret etti.

Bu doğrultuda kentin önde gelen sivil toplum kurumu temsilcileri ve kanaat önderleri de dün saat 14.00’te MÜSİAD Bursa Şubesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Bursa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “vakıfcılık ve cemiyet mazisi oldukça derin olan ecdat yadigarı şehrin mevcut yönetim ile istikrarlı olarak devam etmesi gerektiği” ifadesi vurgulandı.

Platform Sözcüsü Tahsin Kara basına verdiği demeçte; “22 yıldır Türkiye’ye hizmet belediyeciliği anlayışını yerleştiren; ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi söz sahibi bir konuma eriştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun öncülüğünde ilerleyen Ak Parti’ye destek sunma vakti geldi. Türkiye yüzyılında icraatlarının artarak devam etmesi, kadim şehrimiz Bursa’ya değer katmaya devam edilmesi için destekleriniz büyük önem taşıyor.

Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarına, gönüldaşlarımıza ve hemşehrilerimize çağrımızdır. Gelin birlik ve beraberliğimizi sürdürelim, bölünmeyelim. Bursa’daki güçlü belediyeciliği sekteye uğratma hedeflerine fırsat vermeyelim. Bu doğrultuda 31 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu vizyonu büyük bir özenle işleyen, işi gücü, varı yoğu Bursa olan, Bursa’mızda bu hareketin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı-Ak Parti adayı Sn. Alinur Aktaş’a ve diğer ilçe belediyelerindeki Cumhur İttifakı Başkan adaylarına 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde destek olalım. Ecdat emaneti Bursa’ya vefa yakışır” ifadelerini kullandı.

Milli iradenin duruşunun ve tavrının net olduğunu aktaran platform yetkilileri şehrin sivil toplum camiasına uzun süredir büyük destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın vefa gösterilerek desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

Bursa, ifade edildiği gibi geçmişten bugüne bir sivil toplum şehridir. Kentimiz, şehri için inisiyatif almaya hazır, üretken bir topluma sahiptir. Yerelde olduğu gibi genelde ve hatta dünyanın birçok ülkesindeki seçimlerde özellikle “think tanks” ve çeşitli sivil inisiyatiflerin siyasal hayata katkı sunduğu ve etki ettiği bilinmektedir. Sivil toplum örgütleri literatürde bilinen ifade ile “baskı grubu” olarak kabul görmektedir. Siyasal hayatın ve bilhassa hükümetlerin yönetimdeki eksikliklerine çözüm üreten, projeler geliştiren ve baskı grubu rolü gören sivil oluşumlar, toplumun maddi ve manevi kalkınmasına da büyük katkı sağlamaktadır. Sivil toplum kuruluşları ayrıca topluma insan yetiştirme rolü ile bir anlamda okuldur.

Şehrin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının böylesi bir açıklama yapması anlamlı oldu. Günümüzde mevcut siyasi düzende zaten STK’ların hangi dünya görüşüne ve fikri temsile yakın olduğu toplum nazarında bilinmektedir. Dolayısıyla sivil oluşumların kendi içerisinden bürokratlar, milletvekilleri ve devlet başkanları çıkardığı gerçeği ile birlikte böylesi açıklamalar topluma şeffaf bir duruş ve tavır sergilenmesi anlamında kıymetlidir. Elbette muhalefet partilerine de yakın onlarca sivil toplum örgütü vardır.

Zira seçim sürecinde birçok muhalif partilere yakın muhalif sivil örgütler hazırladığı raporlar, söylemler ve saha çalışmaları ile seçim propagandalarına destek verdiler. Bu doğrultuda, bu tutum ve açıklamalar gayet olağan ve doğal bir durumdur. Ülkemizde ve dünyada sivil oluşumlar her daim siyasal hayatın bir parçası olmuştur.

Siyasal düzene sağladıkları katkı katiyen yadsınamaz gerçektir. “Milli iradenin tavrı net yaklaşımı net” mottosu ile sosyal projeler, kültür-sanat faaliyetleri ve sivil toplum çalışmaları ile STK’lar ile sentez bir şekilde hareket ederek önemli işlere imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın desteklenmesi de isabet olduğu açıktır. Sivil inisiyatif iradesini belli ederek, çalışmaların istikrarlı bir şekilde devam etmesini arzulamaktadır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.