Hava Durumu

Bayram gündemi

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 09:37

Uzun süredir iyi haberlerin üst üste geldiği bir bayram yaşamamıştık.

Milli takımımızın, Gürcistan karşısında aldığı galibiyet, kuryenin ölümüne sebep olan ismi lazım değil çocuğu ve kendisini ayrıcalıklı sanan annesini yine bir motokuryenin yakalatması (güzel bir ironi oldu).

Bursaspor'un transfer tahtasını açmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna efsane Batalla'yı getirmesi bayramın güzelliklerindendi.

Umarım ki, Enes Çelik'in başarılı performansı transferlerde de sürer ve Bursaspor kısa sürede ait olduğu yere, Süper Lig’e geri döner.

AK PARTİ MUHALEFETİ ÖĞRENİYOR

Kurulmasının hemen ardından iktidara gelen AK Parti muhalefette hiç yer almamıştı. Bursa'da da durum böyleydi.

Yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin ne yapacağı büyük bir merak konusu. Teşkilatlarda değişim başta olmak üzere halkın sorunlarına verecekleri tepkilerde pür dikkat izleniyor. Zira tüm düşüşe rağmen iktidardalar ve kabul etmeyenler çıksa bile halkın çözüme dair umutları halen AK Parti odaklı.

AK Parti kadrolarının sürekli iktidarda olmalarından ötürü muhalefeti bilmemesi bir açıdan doğal ama bayramlaşma programında milletvekillerinin konuşmalarından edindiğim intibaya göre AK Parti muhalefeti öğreniyor.

POLİTİKACIYA ANLAMSIZ ÖVGÜ

Bayramlaşma programında konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan teşkilatına sahip çıkan bir tavır içerisindeydi.

Teşkilat seçimlerinin takvimine işaret eden Davut Başkan, o güne kadar teşkilatın görevinin başında olduğunun altını çizdi.

Gürkan teşkilatını; "Teşkilatı kahvehane ve sosyal medyaya göre yönetmeyiz" diyerek savunurken bir çok il yöneticisinden her nedense övgüyle duyduğum 'Davut başkan kimseyi dinlemez kendi bildiğini yapar' sözleri aklıma geldi.

Uzun yıllardır bir araya gelen en iyi yönetimi kuran ama genel seçim öncesi ve esnasında yöneticilerinin vekillik sevdasıyla bir birlerine girmesini engelleyemeyen Davut Gürkan, her öneriyi, fikri kahvehane lakırdısı olarak mı alıyor.

Yerel seçim aday belirleme dönemlerine hiç girmesek daha iyi.

Bir siyasetçinin hiç kimsenin dediğine kulak asmamasıyla övülmesi de ayrı bir anlamsızlık.

Teşkilatla ilgili mesajlarının yanı sıra Gürkan, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde de bulundu. Gürkan BBB Başkanı Mustafa Bozbey'i göreve gelmelerinden bu yana geçen 76 günde dişe dokunur bir icraat yapmamakla, nepotizm yapmakla eleştirdi.

DERLİ TOPLU ELEŞTİRİLER

Alışıldığı üzere Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi yerine Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleşen bayramlaşma yine alışıldığı üzere bayramın ikinci günü değil arife gününde yapıldı.

Bu duruma bir çok eleştiri gelirken eleştirilerin en derli toplusunu eski Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol yaptı: "Eski köye yeni adetler tam gaz devam ediyor. AK Parti kurulalı 23 yılı aşmış ve 22 yıldır İktidardayız. 20 yıllık Belediyecilik hizmetlerine damga vurmuş, son yerel seçimlerde ise tabanın sesine kulak tıkayan üst yönetimin yanlış tercihleriyle özellikle kendi seçmen kitlesinin tavır ve tepkileriyle bu yanlışlara bir tokat vurulmuş 31 Mart Yerel seçimlerinde 20 yıl sonra ilk defa seçimin kazananı olamamışız. Bursa özelindeyse başlangıç yıllarında İktidar Partilerinin gövde gösterisi yaptığı vazgeçilmez mekan olan Kültürpark içinde Özgen Çay bahçesinde coşkulu bayramlaşmalar gerçekleştirdik.

Sonrasında Rahmetli Hikmet Şahin Başkanımızın az zamanda çok ama çok işler yaptığı ve en büyük projelerin başını çeken Merinos Kongre Merkezi Mekanımız olmuştu. 20 yıl boyunca bütün Bayramlaşmalarımızın yapıldığı bu mekanda 31 Mart 2024 yerel seçimi ardından ilk Ramazan Bayramlaşması da burada yapılmış iken iki buçuk ay sonra ne oldu da Yıldırım Belediyesi uhdesinde olan Naim Süleymanoğlu Kompleksinin yanı başında bir İlçe bayramlaşması kıvamında bir de Arife Günü yapılması çok enteresan geldi doğrusu.” Erol'un eleştirilerinin tamamı kendi sosyal medya platformunda. Oldukça kapsamlı yazısına merak edenler göz atabilir.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN YERİNDE TESPİTLER

Bursa milletvekillerinin bir çoğu yaptıkları konuşmalarda nasıl muhalefet yapılacağına dair derslerine iyi çalıştıklarını gösterdi.

Milletvekili Ahmet Kılıç'ın: 'Siyasette yol kazaları olur. Belediyecilik yerine reklamcılık yapanlara meydanı boş bırakmayacağız’ sözü dikkate değerdi.

Hakan Çavuşoğlu'nun sahaya inmeyi öne çıkartan; "Birbirimizle görüşmekten çok sıkıldık. Artık sahaya inmeliyiz halkımızla bir arada olmalıyız" sözüne hemen herkes katılıyordur. İktidar partisi sadece kendi sosyal çevresinde kapalı bir çevrede kalmamalı.

Çavuşoğlu'nun tespitleri ve öz eleştirileri genel olarak doğru ve yerindeydi. Konuşmasının hemen tamamını Filistin'de yaşananlara ayıran ve oldukça etkili bir üslupla konuşan Refik Özen: “76 gündür sadece lafı güzaf görüyoruz” diyerek Bozbey'i de pas geçmedi.

ÖZEL'DEN ETKİLİ MUHALEFET

Genel siyasetin en önemli gündemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı yumuşama süreci oldu. Erdoğan bayramlaşma esnasında barkovisyonda verilen konuşmasında da buna vurgu yaptı. Genel siyasetin bayramda dikkati çeken çıkışına ise bana kalırsa CHP lideri Özgür Özel yaptı. Erdoğan'ın 'temaslarımızdan rahatsızlık duydular' açıklamasını üzerlerine alınmadıklarını kaydeden Özel; "Cumhur ittifakı bizim üzerimizden iletişim kuruyor. Bence bir araya gelip konuşsunlar. Bizim gündemimiz halkımız, emeklilerimiz, asgari ücretlilerimiz. Buğday fiyatları, fiyatlara artı 4 TL destek bekliyoruz" diyerek başlattığı halka dokunan muhalefet doktrinini bayramda da sürdürdü.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.