Hava Durumu

Bursaspor müjdeleri yolda

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 17:03

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından bilgilendirme toplantılarını aylık olarak yapan Mustafa Bozbey, haziran toplantısında YeniDönem Gazetesi olarak yönelttiğimiz soruya “Bursaspor’la ilgili çalışmalarımızı yakında Bursaspor Başkanı açıklayacaktır” diyerek cevap verdi.

Bursaspor’da Enes Çelik’in başkanlık koltuğuna oturmasının ardından artan morale, Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’in de dişe dokunur bir destek ve projeyle katılacağı izlenimi bizlerde oluştu diyebilirim.

Seçim döneminde sık sık Bursaspor’a destek vaadinde bulunan Bozbey’in tüm vaatleri gibi destek vaadinin de takipçisi olacağız.

Başlamasının ardından 15 gün geride kalan ve 137 milyon TL’lik bir miktara ulaşan ‘Yanındayım Kampanyası’na dikkati çeken Başkan Bozbey, tüm Bursalıların kampanyaya karınca kararınca destek vermesini istedi.

HER KURUM YAPMALI

Yöneticilerin, belli rutinlerde basınla bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları yapmasını iletişim olarak çok yararlı buluyorum.

Geçmişte buna benzer rutin bilgilendirme toplantılarını Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) yapıyordu.

Buna benzer rutin toplantıları aslına bakarsanız siyasi parti il başkanlıkları ve milletvekillerinden de bekliyoruz.

Bozbey, ‘adil şeffaf ve hesap verebilirlik’ ilkelerine dem vurarak bilgilendirme toplantılarının görev süresince devam edeceğini de vurguladı.

KOLAYLI BAŞKAN DA TOPLANTIDAYDI

Toplantıya basın mensubu arkadaşlarımızın katılımı baya yüksekti. Yüksek katılım olabileceği BGC Başkanı Nuri Kolaylı’nın da dikkatinden kaçmamış olacak ki değerli meslek büyüğüm Nuri abi (Kolaylı) de BGC seçimleri öncesinde toplantıdaydı.

Kendisi biz gazetecilerin hakları için oldukça çok çaba sarf etmiş, BGC’yi fırtınalı ve maddi anlamda kötü durumdan çıkartıp güvenli ve maddi anlamda ferah zamanlara eriştirmiştir.

BOZBEY’İN ALAN HÂKİMİYETİ

Seçilmesinin ardından yaşadığı konsantrasyon kaybını üstünden atmış olarak gördüğüm Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, uzun ve teferruatlı sayılabilecek bir gündemle biz gazetecilerin karşısına çıktı.

Tehlike dolu Çalı Yolu, Guhem’de olanlar, sinekle mücadele, Hamitler Çöplüğü’ndeki kötü koku, Atatürk Spor Salonu’nun kapasitesinin arttırılması gibi birçok konuyu gündeme getiren Başkan Bozbey, belli ki Nilüfer belediye başkanlığı dönemindeki alan hâkimiyetinin bir benzerini büyükşehirde de yakalamış görünüyor.

17 İLÇE BBB ŞEMSİYESİNDE

Toplantının ana konseptinin ‘bütüncül yaklaşım’ ‘Bursa’yı Beraber Yönetme’ gibi mottolar üzerine kurgulandığını gördük. Her konuyu açıklarken Başkan Bozbey, bu mottolar üzerinden konuya yaklaştı.

Bursa’nın sorunlarına bilimsel ve ekonomik açıdan bakarak çözüm bulacaklarını aktaran Bozbey, bütüncüllük anlayışı ile 17 ilçe belediyesiyle görüşmeleri bayramdan önce tamamlayacaklarını ve ilçe belediyeleri ile projelerin hayata geçirilmesi için koordinasyona gireceklerini söyledi.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

BBB çalışanlarından 5 bin kişinin işten atılacağı ve ana kucağı gibi kurumların kapatılacağı gibi iddiaların asılsız olduğunu söyleyen BBB Başkanı Bozbey, aralarında bu tip iddiaları yayanların hala olduğunu ve bunları tespit edeceklerini söyledi.

Konu görevlendirmelere geldiğinde de ‘liyakatli yetkin ve sırtımızı dönebileceğimiz kişilerle çalışacağız’ diyen Bozbey, Alinur Aktaş’ın AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısıyla ilgili yöneltilen bir soru karşısında, polemiklerle işlerinin olmadığını ama yapılanların hesabını da hukuki olarak soracaklarının altını çizdi.

BBB’nin borcunun 1 milyar doları bulduğunu yineleyen Bozbey, tüm bu tabloya rağmen hem belediyenin rutin işlerinde aksama olmayacağını hem de projeler ortaya koyup hayata geçireceklerine vurgu yaptı.

HABER TADINDA KÖŞE YAZISI

Bozbey, seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere bayram yardımı ve desteklerin ‘gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenerek’ gerçekleştirildiğini, Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte; depreme hazırlık, hava kirliliği, trafik gibi büyük çaplı sorunları da bölgesel bir bütünlük içinde çözdüklerini de aktardı.

İznik’in UNESCO kapsamına alınması ve 2025 yılında İznik’in Dünya’da ön plana çıkartılması için de kolları sıvadıklarını anlatan Bozbey’in bilgilendirme toplantısından kayda değer hemen tüm konu başlıklarını, muhabirin haber yazma stiline yakın şekilde aktarmaya çalıştım.

Konular elbette çoktu ve teferruatlı haberleri muhabir arkadaşlarım ayrıntıları ile paylaşacaktır.

Herkese Mutlu Bayramlar!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.