Hava Durumu

Seçimin kahramanları

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 15:48

Yerel seçimlerin ardından devir teslimler, görevlendirmeler tam gaz devam ediyor.

Her zaman olduğu gibi bu seçimde de siyasal hayatı bitti derken küllerinden doğan seçimin gerçek kazananları, bir de siyasal hayatı biterek politika sahnesinden el etek çekenleri oldu.

Gerçek kazananlarından birisi de Fatih Karayılan’dı.

TABAN SİYASETİNİN TEMSİLCİSİ

Siyasal hayatına girdiği günden beri, doğru bildiklerini dile getirmekten çekinmeyen Fatih Karayılan, Refik Özen'in yönetiminde AK Parti Osmangazi İlçe Yönetimi’nde yer alarak adını Bursa kamuoyuna duyurdu.

Gerçi kendisi siyasal çevrelerde, özellikle taban siyaseti denince akla gelen isimlerden birisiydi.

Refik Özen'in hala 'efsane' olarak nitelendirilen güçlü yönetiminin önemli parçalarından birisiydi.

AK PARTİ ATTI, CHP KAPTI!

Siyasi arenada parti bağlılığı önemlidir.

Ancak doğruları, ülke ve şehir çıkarlarını partinin de önüne koymak bir siyasetçinin topluma borcudur.

Yakından bildiğim üzere Fatih Karayılan da gerek Recep Altepe yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde gerekse Mustafa Dündar yönetimindeki Osmangazi Belediyesi'nde gördüğü çarpıklıkları kamuoyunda ve AK Parti çevrelerinde dile getirmekten çekinmedi!

Karşılaştığı muamele de önce disipline verilmek, sonrasında partiden atılmak şeklinde oldu.

Kendisine çağırılıp iddiaları hakkında tek bir soru da sorulmadığını, hemen hemen tüm AK Partililer biliyordur.

Gazeteci olarak her partinin belediye meclis üye listelerini takip ederiz.

Aday listeleri açıklandığında sanırım AK Parti'nin Karayılan'ı partiden uzaklaştıran ekibi soğuk duş yaşamıştır.

Taban siyasetinin etkin ismi kendine göre bir kitlesi ve aurası olan Fatih Karayılan'ı CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi listesinde gördük. Kısacası gördüğü yanlışlıkları ifade eden Fatih Karayılan'ı AK Parti atarken CHP kaptı.

SİYASETİN YEREL KAHRAMANI

Seçimin sonuçları malum; CHP Erkan Aydın'la belediyeyi kazandığı gibi aldığı oyla belediye meclisinde de çoğunluğu elde etti.

Seçim sonuçları belli olduğunda ‘CHP'ye geçerek siyasal hayatı bitti’ diye yorum yapılan Fatih Karayılan adeta küllerinden doğdu ve belediye meclisine ardından da Osmangazi Belediye Spor Başkanlığı'na seçildi.

Kendisini seçildiğinde de tebrik etmiş seçimlerde de çalışmaları hakkında bilgi almıştık. Övünmeyi pek sevmeyen görev adamı profilindeki Karayılan; hiç şüphesiz ki seçimlerde Erkan Aydın'ın yüksek farkla kazanmasında önemli bir rol oynadı.

Kendisi de sporcu bir kimliğe sahip olan Fatih Karayılan yönetimindeki Osmangazi Spor Kulübü de emin ellerde diyebilirim.

Kısa süre içerisinde Osmangazi Spor Kulübü’nün başarılarına tanık olmaya başlarız. Siyasette özellikle yerel siyasette kendine göre ağırlığı olan yerel kahramanların varlığını hiçbir parti göz ardı etmemelidir.

Bursa'da da Fatih Karayılan örneğinde olduğu gibi yerel kahramanlar bulundukları yere enerji, işgal ettikleri koltuklara güç veren kişiler vardır.

Bunu göz ardı eden AK Parti, Karayılan gibi bir değeri kaybederken Erkan Aydın ise daha işe başlarken çok önemli bir gücü kendi safına çekti.

Kendisi de birçok haksızla karşılaşan Erkan Aydın'ın Fatih Karayılan'ı yaşadığı haksızlıkların girdabından çekmesi de ayrıca tebrik edilmesi gereken bir hamle.

Birçok seçim anekdotu ve üzerinde yazı yazılacak siyasetin parlayan yıldızları var. Gündem izin verdikçe bu kişileri ve yaşananları olayların içinden sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.