Hava Durumu

‘Sorunlar çözülmezse koltuk işgal etmem’

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2024 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 16:22

Kıl payı koltuğa oturan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, ‘Kestel ne istiyorsa biz onu istiyoruz’ mottosuyla kolları sıvadı.

Yenidönem Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Erol, seçim süreci ve seçim sonrasıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Son günlerde kamuoyunda hava kirliliği sorunuyla gündeme gelen Kestel’de konunun ilk muhatabı Başkan Erol’a konuyu sorduk.

Kendisinin de Kestel’de yaşadığını çocuklarını Kestel’de büyüttüğünü anlatan Erol; “Göreve gelmemizin ardından hava kirliliğinin çözümüyle ilgili olarak net bir tavır içerisine girdik. Sanayicilerimizle bir araya gelerek duruşumuzu onlara da ilettik. Görev süremin sonuna kadar hava kirliliği ile net mesafe kaydedeceğim. Bunu evlatlarımıza borçluyuz. Böylesine kritik bir konuyu çözüme kavuşturamazsak yeniden görev almamıza da gerek yok” diyerek politikacılarda eşine pek rastlamadığımız şekilde kararlılığını ortaya koydu.

Başta hava kirliliği konusunda atılan adımları da görev sürecince takip edip kamuoyunu bilgilendirmeye de devam edeceğiz!

‘ŞİKÂYET YERİNDE DEĞİLİZ, MALİ TABLOYU TOPARLIYORUZ’

Gerek aday belirleme döneminde gerekse seçim sürecinde önceki başkan Önder Tanır’ın dişli muhalefetiyle karşı karşıya kalan, seçim sonrasında da Kestel Belediyesi’nde kötü bir mali tabloyla karşılaşan Başkan Ferhat Erol, halefi Tanır hakkında ‘geride kalan dönemi kapattık’ diyerek görevde olan kişinin şikâyet etmesinin sorunlara çözüme etkisinin olmadığını söyledi.  

Erol’un üzerinde hassasiyetle durduğu konu sıkı sıkıya bağlı oldukları seçim taahhütnamesini hayata geçirmek.

 

MALİ ENKAZI TASARRUF PAKETİYLE KALDIRIYOR

AK Parti Kestel Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı ile siyasete adım atan Ferhat Erol, AK Parti’nin çekirdekten yetişmiş kadrolarından. Geçmişten bugüne Kestel’e hâkim olan Erol, Kestel Belediyesi’nin Önder Tanır dönemine kasada 100 milyon TL ile başladığını ancak kendilerinin eksi 300 milyon TL ile belediyeyi devraldıklarını, sıkı bir tasarruf paketiyle mali tabloyu düzeltmeye başladıklarını aktardı.  Erol’un verdiği en çarpıcı rakam ise Kestel Belediye’sine ait 1 buçuk milyar TL’lik taşınmazın geride kalan Tanır döneminde elden çıkarılması oldu.

MEĞERSE 1 TL’LİK EKMEK PR ÇALIŞMASI HALİNE GELMİŞ

Hiç şüphesiz, Önder Tanır ve Kestel Belediyesi denildiğinde tüm Bursa kamuoyunun aklına 1 TL’ye satılan ekmek gelir. 

Göreve gelmelerinin ardından 900’e yakın ihtiyaç sahibine ekmeği ücretsiz, 80 kişiye de evlerine kadar ilettiklerini aktardı.  

Öte yandan Bursa’nın en ucuz ekmeğinin hala Kestel’de olduğunu anlattı. (400 gr ekmeği 10 TL) Anladığım kadarıyla 1 TL’lik ekmek konusu geçmiş dönemin bir PR çalışmasından pek de öteye geçmemiş.

EROL’UN KISA DEĞERLENDİRMESİ

Zorlu geçen seçim sürecinden bu yana çalışmalarını aynı tempoda sürdürmeye devam ettiğini ifade eden Erol, anlattıklarına göre taban siyaseti ve yerinde ve anında çözüm yönetmelerini de sürdürmeye devam ediyor.

Seçilmesinin ardından toplamda Kestel’i tüm kırsal mahalleleriyle birlikte 4 kere gezdiklerini söyleyen Erol, hemen her siyasetçi için halkın yaptığı ‘sizi seçimden seçime görüyoruz’ eleştirilerinin muhatabı olmayacak gibi.

Ferhat Erol, mali tabloyu anlatırken açıkçası içimden işin sonu yakınmaya bağlanır mı diye geçirirken, Erol iç sesime cevap verircesine, mali yapıyla ilgili attığı adımları, bu mali tabloya rağmen hayata geçirecekleri projeleri heyecanla ve umut verici bir ses tonuyla anlatmaya başladı.

Görüşmemiz esnasında kendisiyle çelişen duruma düşmeyen, net ifadeler ve tavırlar göstermekten kaçınmayan Ferhat Erol’u görevine kısa sürede adapte olmuş olarak gördüm.

Hiç şüphesiz bunda geride kalan siyasi hayatının da etkisi olmalı.

Ferhat Erol teşkilatlarda harcadığı zamanı ve aldığı görevleri boşa geçirmemiş, bu çok belli oluyor.

Herkese Mutlu Günler…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.