Hava Durumu

112'nin çektiği eziyet

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2020 06:00

112'ye yapılan gereksiz ve asılsız aramalar devam ediyor maalesef. Konuya dair onlarca haber ve kamu spotu yayınlanmasına rağmen ahali bana mısın demiyor. Telefonla aramak da artık maliyetli değil. Arayan arayana...

"Sevgilime evlenme teklifi edeceğim. Size kaza ihbarı vereyim, ambulans gelsin. Burada motor kazası yapmış gibi yatacağım. Sevgilime de arkadaşlar haber verir, o gelince yattığım yerden kalkıp evlenme teklifi ederim."

İşte böylesine bir istekte dahi bulunmuş biri. Falakaya yatıracaksın ve 10 vuracaksın 1 sayacaksın. Kaza geçirmiş gibi yere yatacakmış da.. Kız gelince ayağa kalkıp evlenme teklif edecekmiş de... Belli ki hiç dayak yememiş daha önce ve zamanı gelmiş artık.

"Uzaylılar beni kaçırmaya çalışıyor. Sürekli ışın ve radyasyon yolluyorlar, televizyon kanallarımın sırasını bozup beni taciz ediyorlar" diyene de uzaylı kostümü giymiş 3-5 heyula misali adamı göndereceksin gecenin bir yarısında. Hayal gücünü gerçekleştireceksin. Kaçırıp 10 dakika boyunca uzaylılar tarafından sorgulatacaksın. "Bizim ismimizi lekeleyip sağı solu arıyormuşsun. Aslanım sen ne ayaksın. Duyduk taa Kripton'dan geldik" gibisinden...

Bak nasıl altına yapıyor korkudan... Bir daha da abuk sabuk arıyor mu kimseyi?

Yerli arayıcılardan çektiği yetmediği gibi yabancılardan da çekmiş 112 Çağrı Merkezi. Yemeğini beğenmeyen turistler de şikayet etmek için 112'yi aramışlar yüzlerce defa...

Pek yakında 112 yerine 911'e dönelim bence. Bu iş böyle olmayacak. Numarayı değiştirelim. ABD ile aynı acil numaramız olsun. Biraz da havamız olur.

Ya da arama başına 5 TL yazacaksın ki eften püften sebeplerle kimse arayamasın. Gece yarısında "Canım sıkıldı aradım.. Naber" diyenler o zaman durur. Hastası için arayan için de 5 TL mühim değildir. 112 hattı anca böyle nefes alır.

Hak ettik maalesef bunu... Kimse kusura bakmasın...

Bursaspor'un ateşle imtihanı

Bursaspor camiası için kritik günler başlıyor. 17 maçlık uzun ve nefeslerimizi tutup izleyeceğimiz maçlar Karagümrük ile iç sahada başlıyor. Yeniler forma giyemese de mevcut kadro Karagümrük engelini aşabilecek güçte.

17 maçın 9'u Bursa'da. 8'i deplasman... En büyük avantajımız bu...

Süper Lig'e çıkmak istiyorsak iç sahadaki maçları kayıpsız geçme hedefini mutlaka gerçekleştirmek şart. 27 puanın üstüne deplasmandan alınacak 10 puanı da ekleyebilirsek Süper Lig vizesini alırız.

Kağıt üzerinde kolay gibi lakin çetin mücadeleler izleyeceğiz ikinci yarıda. Play Off mücadelesi dolayısıyla altıncılık hedefini de kovalayan takımlar olacağı için çoğu takım Süper Lig mücadelesinin içinde olacak.

Küme düşme hattında başka bir hengame yaşanacağından kimse erkenden havlu atmayacak. Her maç zor yani...

İlk 6 haftaysa çok kritik... Bu dönemi minimum kayıpla geçersek işimizi kolaylaştırmış olacağız.

Taraftarın kritik dönemde ipleri eline alması elzem. Tabii en ufak küfür dahi olmadan... Küfür olursa bir gün bakarız ki iç sahadaki en önemli maçta 3 bin kişiye oynuyoruz.

Yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftarların aynı oranda sorumlu davranması gerekiyor.

Başka Bursaspor yok ve ne yapıp edip bu sezon yükselmek şart.

Başka ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.