Hava Durumu

2020 model Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2019 06:00

İbrahim Üzülmez yönetimindeki Bursaspor, ilk yarının son maçında lider Hatayspor engelini son dakikalarda aşarak rakiplerine kuvvetli bir mesaj verdi. Doğrusu bu maçta 3 puan gelmeseydi karamsar bir tablo olacaktı önümüzde.

Oturmuş kadrosuyla öz güven seviyesini yükseltmiş Hatayspor açıkçası ne yaptığını çok iyi bilen bir  ekip. Bugüne kadar oyunu tutup 1-0'lık galibiyetlere imza attılar. Tam TFF 1.Lig'in yapısına uygun futbol oynuyorlar.

Bu ortamda pozisyon zenginliği yaratarak rakibini yenmek kolay iş değildi. Tebrik edelim teknik heyet ve futbolcuları. Ve bakalım yeni yıla. Yeni umutlara...

2020 model Bursaspor'da bir şeyler değişecek...

1 hafta önce görev verdiği Latovlevici ve Igor'u Hatay maçında 18 kişilik kadroya dahi almayarak bazı sinyaller veren İbrahim Üzülmez elbette takviye de istiyor.

Takviye için hem mali kaynağı yaratmalı Bursaspor yönetimi hem de transfer tahtasıyla alakalı sıkıntıları gidermeli. Alacaklılara ne kadar ödeme yapıldı, tekrar imza gerekecek mi net bir bilgi yok. Kimisi açık diyor kimisi kapalı. Rivayet muhtelif...

Tahta açık da olsa kapalı da olsa... Çok para lazım çok!..

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kulübe kaynak yaratmak için geçen hafta kolları sıvadı lakin umduğu desteği göremeyince geri adım atmak zorunda kaldı. Sadece Alinur Aktaş'ın desteğiyle ayakta kalabilir mi Bursaspor? İmkânı yok haliyle!..

Bursa iş dünyası 4 gündür sosyal medyada büyük tepkiler aldı. Ve Hatay maçı öncesinde BTSO Başkanı İbrahim Burkay 4 Ocak itibarıyla destek kampanyası başlatacağını açıkladı.

Başkan Burkay'ın ve yönetiminin Bursaspor'a destek vermekten imtina etmediklerini, sezon başından bu yana ellerinden geleni yaptıklarını biliyoruz ama kara delik öyle büyük ki yetmiyor. Yetemiyor!..

İş dünyasını harekete geçirme adına Başkan Burkay'ın kampanyanın bayrağını taşıması büyük önem arz ediyor. Yoksa ahlar vahlar içinde bitireceğiz sezonu...

Şimdi 10 milyon TL harcayarak sıkıntıları bertaraf ederek Süper Lig'e yelken açmak varken, seneye 25 milyon TL gerekecek. Bunun farkına varalım. Hem gelirler düşecek hem de keyifler kaçacak. Belki de puan silmeler peş peşe gelecek!

Kısacası ne yapıp edip ipi göğüslemeli bu sezon.

Yanlış transfer politikalarına, hatalı kadro mühendisliğine rağmen 3'ü silinen 30 puan toplamayı başardı bu takım. Bursaspor forması zaten 20-22 puan toplar bu ligde.

3 nokta atışı transferle en azından ligi 2. bitirmemek için bir neden yok. İkinci yarıda 9 maçı iç sahada oynayacağız. Lig bitiminde son 3 haftanın ikisi de Bursa'da oynanacak. Son düzlük Bursaspor için büyük avantaj. Yeter ki Hatay galibiyetiyle yanan meşaleyi söndürmeyelim. 12-13 haftalık periyodu iyi geçirelim. Sonrası nispeten kolay görünüyor.

Bir de elbette kimse iş adamlarının parasının kâhyası değil. İster katkı verirler ister vermezler. Ancak "Benim paramla Mesut Mestan yönetimi şöhret olacak. Parayı ben vereceğim reklamı onlar yapacak!" zihniyetiyle geri durmaktan vazgeçelim artık. Kimse birileriyle hesabını Bursaspor üzerinden görmesin.

Yoksa iç çekişmeler marifetiyle kulübün kapısına kilit vurulacak. Şampiyonluk sadece istatistiklerde kalacak.

Herkes aklını başına toplasın. Kenetlenme olursa her engel aşılır. Bursaspor camiası bugüne kadar zor günlerde hep birleşmeyi başardı.

Yine öyle olsun...

Ve Başkan Burkay'a bir öneri... Yerli araç madem Bursa'da yapılacak... BTSO ve Bursaspor camiası olarak TOGG'a 2 bin araç alım garantisi verelim. Karşılığında stadyum isim hakkını 10 yıllığına TOGG'a satalım.

Kazan-kazan modeli...

İş adamları TOGG'a araç siparişi versin şimdiden. TOGG sponsorluğu yavaş yavaş başlasın. 2020 model yerli Bursaspor maddi sıkıntısını böylece yensin.

Bursalı yüzlerce iş adamı zaten yerli araçtan almayacak mı? Biraz çıtayı yükseltelim ve gündemdeki yerli araca oynayalım.

Ne dersiniz?

                                                                   

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.