Hava Durumu

730 günde Nilüfer

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 06:00

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem 2 yıllık icraatını değerlendirdi. Salgın dönemine uygun toplantı şartlarında, minimum risk seviyesinde buluştuk Başkan'la...

Geçen yıl yine salgın vardı ve 1 yıllık icraat toplantısı yapılmamıştı. Bu yılsa ilk ağızdan anlattı Başkan Erdem icraatını. 365 günü dinleyememiştik lakin 730 günü dinleyebildik.

Açıkçası kimileri eleştirse de Nilüfer'de farklı bir belediyecilik anlayışı var. Bozbey'den sonra Turgay Erdem döneminde de insan odaklı, çağdaş kent kimlikli belediyecilik devam etti. Bozbey'den sonra Turgay Erdem döneminde de Nilüferliler gülümsemeyi sürdürüyor.

Sıkıntılar elbette her belediyede olduğu gibi yaşandı zaman zaman lakin önemli olan sıkıntıları bertaraf etmekte olan iradeleri.

Kurulduğundan bu yana nüfusunu 10'a katladı Nilüfer. 50 bindi, şimdiyse neredeyse 500 bine dayandı. Kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Nilüfer her geçen gün yeşile yatırımlarıyla cazibesini artırıyor.

Çevreye, doğaya duyarlı, sokak hayvanlarına şefkatli, toplumsal meseleleri kendi meselesi olarak gören ciddi bir kitle Nilüfer sınırlarında yaşıyor. Nilüfer'in yeni yerleşim bölgeleri dahi kısa sürede tercih edilir noktaya ulaşıyor. Kayapa, Hasanağa, Balkan Mahallesi her gün değerini artırıyor.

Başkan Turgay Erdem ekibiyle birlikte değişimi başarıyla yönetiyor.

"İnsanları buraya çeken şey, sadece planlı yapılaşma değil, aslında sunulan yaşam biçimi oldu. Kente kimlik kazandırmak için hummalı bir çabaya girişen Nilüfer Belediyesi, bu 'otelkent'i 'kültür-sanat ve spor kenti' haline getirdi. Ve Bursa'da adeta bir odak kayması oluşturdu. Eskiden kültürel etkinliklere ulaşmak için Nilüferliler kent merkezine giderdi. Oysa şimdi aynı amaçla bütün Bursa Nilüfer'e geliyor."

Bu sözler Başkan Erdem'e ait...

Hakikaten kültür ve sanat denildiğinde akla Nilüfer geliyor Bursa'da...

Gelelim benim çok önemsediğim Tarım Kenti Nilüfer'e...

Şehrin göbeğinde tarım olur mu? "Bakarsan elbette olur" diyen Nilüfer Belediyesi, Kent Bostanları'nda ekime başladı. "Her insanın sağlıklı gıdaya ulaşma hakkı var" dediler ve sürekli yükselen ivmeyle Nilüfer'de tarım konusunda faaliyetteler.

Doğal ve organik ürünler Nilüfer Bostan'dan alınabiliyor. Üreticileri de destekliyorlar böylece...

Tarıma nasıl yöneldiklerini şöyle anlatıyor Başkan Erdem:

"Temiz havası, temiz suyu, temiz toprağı olan, sağlıklı gıda üretebilen ülkeler geleceğin en güçlü ve en zengin ülkeleri olacak. Nilüfer'i, işte o geleceğe hazırlıyoruz. Bu yüzden çevre sağlığına ve tarımsal üretime yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Bu yüzden Nilüfer'in 'sanayi kenti' kimliğini mevcut haliyle korumak ama 'tarım kenti' kimliğini büyütmek istiyoruz. Hem ekonomik krizin, hem de salgının toplumu bir hayli yorduğu bir dönemdeyiz. Bu koşullar bizim önceliklerimizi de değiştirdi. Tarıma yönelmekle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladık."

Salgın döneminde elbette toplumsal sağlık da öncelik oldu ve insanları bir araya getiren her türlü çalışma askıya alındı.

Kısacası; Nilüfer hem büyüyor hem de gülümsetmeye devam ediyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.