Hava Durumu

ABD'ye karşılıklar

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2019 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 06:04

Yaptırım olarak ABD bize ne yapacak acaba diye düşünmekteyiz. Uluslararası ilişkilerde 'karşılıklılık esastır' demişler. Ekonomik olarak güçlü tedbirler alamasak da elimiz armut toplamıyor tabii. Biz de yaptırımlar, minik karşılıklar düşünebiliriz.

Hemen aklınıza 'İncirlik Üssü'nü kapatalım' fikri geldi değil mi? İşte o vakit sınıfta kaldınız. İlk akla gelen yaptırım son derece değersiz. Bırakın İncirlik Üssü'nü arkadaş.

Fark yaratacak fikirler bulalım ki dünya ve ABD şaşırsın...

Beyaz Saray diyerek boşuna yüceltiyoruz. Kendileri White House - Beyaz Ev- derken nedendir bu abartma. Biz 'Beyaz Kulübe' diyelim bundan gayri. Başkan Erdoğan ile Başkan Trump Beyaz Kulübe'de ikili temasta bulundu. Böyle yazsın basınımız. Çok kızarsak Beyaz Köpek Kulübesi deriz! Tepemizi attırmayın!

Esad'a Esed derken Trump'a gerçek soyadıyla hitap etmek olur mu? Olmaz tabii... Trömp veya Tremp diyelim. Hatta annesinin kızlık soyadını da ekleyelim. Eciş bücüş bir şey çıksın ortaya. Emoji ekleyelim üstüne! Gülelim eğlenelim.

Amerika Birleşik Devletleri yerine Amerika Çiftleşmiş Devletleri diyelim. Bu da çok ses getirir. Maytap geçer dünya komedyenleri. Neden olmasın?

Kendi yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşumuzu kuralım. Çiftleşmiş Devletler'in ekonomisine sıfırı ve negatifi her ay açıklayalım. Ciddiye almasalar da kendimiz eğleniriz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir gece yarısı 'acil' koduyla basın toplantısı düzenlesin. 'S-400 almaktan vazgeçtik deeermişim' açıklamasını yapsın. Dünya bu toplantıyı konuşsun.

Amerikan salatası demek yasaklansın. Rus salatası hatta S-400 salatası denilsin. Gereken dersi verelim.

Hamburger yerine Putinburger desek aslında çok acıtırız. Milli yiyeceklerinin karizmasını çizelim. Türkiye'ye gelen turistler de McDonalds'ta Putinburger yemeye zorlansın. Hamburger diye ısrar edenleri derdest edelim.

ABD'li ünlü şarkıcı Beyonce, Jennifer Lopez gibi isimleri konser için Türkiye'ye getirtelim. Parayı bastırırsak neden gelmesinler? Sonrasında konser biletlerini kimseye satmayalım. İlk şarkıya başladıklarında stadyumum bomboş olduğunu görüp şoka girsinler. Şok anlarını kameralarla görüntüleyip dünyaya servis edelim. 'Jennifer Lopez yaşlandı, artık tek hayranı bile kalmadı' gibisinden haberler yayalım. Öyle olmaz böyle olur!

Amerikalıların NBA ligini manipüle edelim. 300-500 milyon dolar bir bütçe ayıralım. Hakem satın alalım. Abuk sabuk maç yönetsin. Teşvik verelim. Şikenin önünü açalım. Oyuncuları maç maç satın alalım. Türk seyirciler sürekli sahaya insin. Los Angeles Lakers'ın sahası 5 maç kapatılsın. Karışsın ortalık. Keza beyzbol liglerine de nifak sokalım. Katarlılarla birlikte takım satın alıp kendi evlerinde huzursuz edelim.

Var mısınız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.