Hava Durumu

Aliağa Belediyespor Süper Lig'de!

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2020 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 06:08

Şaka falan yapmıyorum. Bahsettiğim takım gerçekten futbolda Süper Lig'de yer aldı. Aliağa Belediyespor siz hiç izlemeseniz de yıllar önce de Süper Lig'deydi!

Nasıl mı oldu?

Tam Aziz Nesin'lik olaylar silsilesi sonucunda...

2006-2007 sezonunda 3. Lig'den amatöre düşen Göztepe, bir sonraki sezon tekrar 3. Lig'e çıkamayınca İzmir'in köklü ekibini kurtarmak için bir operasyon planlandı ve düğmeye basıldı.

Kaderin oyununa bakın ki Aliağa Belediyespor ile Göztepe aynı grupta rakiptiler. 21 Nisan 2007'de Göztepe'yi 2-0 yenerek sezonun bitimine 1 hafta kala Sarı-Kırmızılılar'ın düşmesini garantileyen Aliağa, isim, renk ve logosunu değiştirip Göztepe A.Ş adını aldı ve yeni Göztepe 2008-2009 sezonunda yoluna 3. Lig'den devam etti.

Yani şu anda Süper Lig'de izlediğimiz Göztepe aslen Aliağa Belediyespor!
Tabii bu değişiklik TFF istatistiksel kayıtlarına ve veri tabanlarına yansıdı. Son derece garip vaziyetler çıktı ortaya.

TFF'nin sitesinde 1999-2000, 2001-2002 ve 2002-2003 sezonlarında da Süper Lig'de Aliağa A.Ş. isminde bir takımın mücadele ettiği görülüyor. Aynı Aliağa A.Ş. 2000-2001 sezonunda 2. Lig'de Yükselme Grubu'nda da şampiyon olarak yer almakta. Aynı sezonda 2 farklı lig yani!..

Daha da ilginci... Şimdi çok sıkı durun... İki ekibin 3. Lig'de aynı grupta yer aldığı 2006-2007 sezonunda puan durumunda Aliağa olarak görünen takım aslında eski klasik Göztepe, Göztepe olarak görünense aslında Aliağa.

Göztepeliler kızmasın ama bu hülle yöntemleriyle Süper Lig'de şu an yer alan kulüp orijinal Göztepe değil... İsmi Göztepe ama şanlı tarihi başka bir yerlerde...

Tuhaflık sadece Göztepe örneğinde de yaşanmadı. Şu an Süper Lig'de izlediğimiz takım aslında Kayserispor değil Kayseri Erciyesspor... İsimlerini değiştirmişlerdi malumunuz. Kayseri Erciyesspor amatör kümeye kadar gitti. Orijinal Kayserispor yani...

Şimdi yeniden futbol kümelerine dönmek amacında olduklarını okuduk. Lakin borç yükü fazlalığından ikinci veya 3. Lig'den bir takımı satın alıp farklı isimle profesyonel liglere dönmeyi hedefliyorlar. Kafalar yine karışacak yani!

Bir başka örnek daha...

İsim değişikliği nedeniyle karışıklık yaşayan kulüplerden biri de Zonguldakspor... Şu anda 2. Lig'de yer alan ve tüm kentin Zonguldakspor atkılarıyla desteklediği Zonguldak Kömürspor aslında Demir Madencilik Dilaverspor'dan çevrilme.

Orijinal Zonguldakspor ise 2011 yılında kongrede ismini Fenerspor yaptı. TFF'nin eski puan durumlarındaki takımın ismi de otomatikman Fenerspor oldu.

Aynı şekilde geçmişte Zonguldakspor forması giymiş futbolcular da bilgi bankasındaki transfer hareketlerinde Fenerspor'da oynamış görünüyor.

Gel de kafayı yeme!

Bu arada eski bildiğimiz Gaziantepspor da aslen artık yok. Kulüp kapandı. Süper Lig'de şu an izlediğimizse Gazişehir Gaziantep diye bildiğimiz kulüp...

Futbol kamuoyunun bilgisine...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.