Hava Durumu

Alkışlar Mudanya ve Nilüfer'e

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 06:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devlet okuluna giden 3 milyonu aşkın öğrencinin evinde internet bulunmadığını, 750 bin öğrencinin evindeyse televizyon olmadığını belirterek CHP'li belediyelerin çalışma başlatmasını istemişti.

Ve Türkiye çapında çalışmalar başlatıldı. 

Bursa'da Nilüfer Belediyesi kullanılabilir durumdaki eski bilgisayarları ve tabletleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için kampanya başlattı.

Tabii isteyen yeni bilgisayarını da verip kendine daha da yenisini alabilir. Bilgisayarınızı değiştirmek istiyorsanız şimdi tam zamanı.

Nilüfer daha fazlasını da yapacaktır süreç içinde.

Mudanya Belediyesi de öğrencilerin mağdur olmaması için anında devreye girdi. Mudanya Belediyesi, bilgisayar ve internete erişimi olmayan öğrenciler için belediye hizmet binalarında online eğitim merkezleri açma kararı aldı.

Yenimahalle Kültür Sanat Gençlik ve Spor Merkezi, eski Öğretmenevi binası ve Halitpaşa Mahallesi'ndeki Mudanya İlçe Stadı'nın yanında bulunan ek hizmet binası, ekim ayı başından itibaren öğrenci etüt evi olarak hizmet verecek. 

Ek hizmet binaları, pandemi sürecine uygun olarak derslik haline getirilecek, dersliklerde 50 adet bilgisayarın yanı sıra ücretsiz internet erişimi de olacak.

Ayrıca Mudanya'nın bazı bölgelerinde öğrencilere yönelik ücretsiz WiFi erişimi hizmeti verilecek. Böylece tableti veya bilgisayarı olan öğrenciler internete ücretsiz girebilecek.

Mudanya'da yapılan hizmeti önemsemek ve alkışlamak gerekiyor. Çok iyi düşünülmüş. Mutlaka faydası olacaktır.

Bu yıl okulların tamamen açılması en iyi ihtimalle ikinci döneme kalacak gibi...

Tüm belediyeler Mudanya ve Nilüfer'in yaptığını aynen yapabilir. Sonuçta öğrenciye yardım siyasetten bağımsız bir konudur. Yapılan güzel örnek pekâlâ kopyalanabilir.

Öğrenciye yardımlar artarak devam etmek durumunda ancak EBA içeriklerini zenginleştirmek de şart. Öğrencilerin sadece video izleyerek bir şeyler öğrenmesi zaten güç. Hele zayıf içerikle imkânsız hale geliyor öğrenebilmek...

İnteraktif olmadığı sürece uzaktan eğitimin başarılı olması maalesef mümkün değil.

Birçok çocuk açısından kayıp aylar artıyor. Okullar açılınca telafi eğitimi şart görünüyor.

Okulların açılmaması kararını anlamakla birlikte, sınıf mevcudu kadar çocukların gruplar halinde dışarıda oynadığını da görüyoruz.

Madem çocukların teması kaçınılmaz, özellikle üst sınıflar için okullar normale dönebilir.

Kendini sakınabilecek 9-10-11'inci sınıflar için yüz yüze eğitim başlayabilir. Küçükler içinse evden eğitim devam edebilir. 8 ve 12 zaten açık durumda...

Bölgesel olarak vakaların az olduğu yerlerdeki çocukları mağdur etmenin bir mantığını da göremiyorum.

Eşitlik olsun diye düşünenler olabilir ancak ne zaman eğitimde eşitlik tam olarak sağlandı ki pandemide de sağlansın!

Vakası az olan yerlerde Okulları kapalı tutmak son derece gereksiz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.