Hava Durumu

Amerika'nın 15 Temmuz'u!

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2021 06:00

Sarı saçlarından suçlu bilge Başkan Trump vuruşa vuruşa bırakıyor koltuğu. Herhalde kimse görevini kuzu kuzu teslim edeceğini düşünmüyordu. Var mı öyle 3 kuruşa beş koltuk?

Sandıkta hile olduğu gerekçesiyle yandaşlarını günler öncesinden sokağa davet eden Trump, on binlerce kişiyi Kongre binasına sevk etmeyi başardı.

Tişörtleri dahi önceden hazırlanmıştı eylemcilerin. Önceden organizeydi kalabalık. ABD bayrağını indirip Trump'ın flamasını dahi diktiler. İşgal eylemi sırasında ölenler, yaralananlar oldu.

Dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen her darbenin arkasındaki ABD bu kez kendi 15 Temmuz'unu yaşadı...

Biden tabii ki olayları eniştesinden öğrenmedi!

İki darbe girişimi arasındaki en önemli fark belki de bu!..

Türkiye'nin büyük çoğunluğu da "Oh olsun" diyerek takip etti olayları.

İntikam soğuk yenen bir yemektir. 15 Temmuz sonrasında ABD yönetimi "Tarafları itidalli olmaya" davet etmişti... Bu defa sıra bizdeydi! Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve olayların en yoğun olduğu saatlerde taşı gediğine koydu:

"ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz."

Tarihin en önemli kapaklarından biri oldu hakikaten. Tebrik ediyorum. Hazırlanış ve atılış bakımından güzel bir gol oldu.

Sokağa çıkma yasağı sonrasında gerginlik biraz azaldı. Trump darbesi, ertesi güne kalan oylama sonrasında önlendi.

Başkan Trump da baktı ki kendi partisi bile arkasında değil... Yaptığı çağrısı sonrasında şiddet artıyor. Pabucun pahalı olduğunu anladı ve yenilgiyi kabul etti. 16 saat sonra 180 derece döndü cazibeli kişilik Trump!

Görüldü ki 13 gün daha başkanlıkta kalacak olan Trump bu süre zarfında her şeyi yapabilir. Ne yaparsam yanıma kâr zihniyetindeki Trump dünyayı karıştırabilir.

İran'a füzeyle saldırabilir...

Rusya'yla savaş başlatabilir...

Wuhan'ı bombalayabilir...

O yüzden şimdi görevden alınması gündemde.

Başkan çıldırdıysa, delirdiyse sistem kendi başkanını saf dışı edebiliyor. Görevinden azledilen ilk başkan olması da ihtimal dâhilinde Trump amcamızın...

Hayatını kaybedenler yüzünden yargılanması da gündemde...

Öyle veya böyle tarihe geçecek.

Kendi ülkesinde böylesine icraata imza atan Trump'ın, eğer kazansaydı diğer ülkelere yeni döneminde neler yapacağını hayal edebiliyor musunuz? "Güç iyice bende" diyerek tozu dumana katardı tüm dünyada!

O yüzden Biden'ın kazanmasını tedbirli bir mutlulukla karşılamalıyız. Biden bundan kötü olamaz.

Dünya dünya olalı böyle başkan görmedi...

Evlerden ırak...

Git artık yahu!

Kış kış!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.