Hava Durumu

Arbede...

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2018 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 06:01

Suudi Arabistan, olaydan 2 hafta sonra ortalarda göründü ve "Arbede açıklaması" yaptı. Tabii komik kaçtı ama yine de açıklamaya şöyle bir bakalım:

"Cemal Kaşıkçı ile şüphelilerin bazıları arasında kavga çıkmış, elle arbede meydana gelerek olay büyümüş ve vatandaş Kaşıkçı'nın vefat etmesine neden olmuştur. Bu olayın akabinde şüpheliler olayı kapatarak örtbas etmeye çalışmışlardır."

Bu arada "elle arbede" ne demek? Yani itiş kakış olmuş. 10 kişi 1 kişiyi elleriyle itelemiş. 1 kişi cevap verince de ortalık toz duman olmuş. Arbede çıkmış. Yersen!.. "Ayakla arbede" denseydi, vukuatın tekmeleşmeyle başladığına işaret edilmiş olurdu. "Kafayla arbede" olmaması da sevindirici. Kimse kimseye kafa atmamış. Sadece el kullanılmış.

Ölüm olduysa da "handmade" (el emeğiyle) olmuş. Makine vs kullanılmamış. El işçiliğiyle... Özenle yapılmış her şey!

Arbede işte... Şanssızlık...

Yahu 2 hafta boyunca saklanan arbede görülmüş şey mi? Madem arbede çıktı, arasaydınız polisi anında. Girseydi içeriye olay yeri inceleme ekibi. Herhalde utandılar arbede cereyan edince. Sonuçta ülkelerin sicilinde arbedeler çok kötü puandır. Kimse istemez konsolosluğunda arbede çıkmasını. Japon konsolosluğunda çıksaydı arbede, en azından 3 Japon elçilik görevlisi harakiri yaptıydı. Öyle beter bir şeydir bu arbede... Adamın aklını alır... Hatta akıl bırakmaz...

Belki de bir yanlış anlaşılma oldu. Genelde öyle olur ya... Kaşıkçı bir şey söyledi. Elçilik görevlileri farklı anladı. Suudi Arabistan'dan gelenler de olaya dâhil olunca yanlış anlaşılmanın dozajı arttı. E adamlar kaç saatlik yoldan geldiler tabii. Kafa da bir dünyaydı...

15-20 kişinin karıştığı yanlış anlaşılma sonucunda tabii ki istenmeyen olaylar ortaya çıkabilirdi ve çıktı da... Al takke ver külah derken aaa bir de baktılar ki 20 kişiden biri öteki tarafa intikal edivermiş. Zayiat oluşmuş. Arbede zayiatı. Allah rahmet eylesin. Olur öyle!..

Arbede bence tam olarak böyle yaşandı. Çok da mantıklı. Her şey yerli yerine oturuyor. Yoksa muhalif diye gazeteci öldürülür mü hiç? Muhalif dediğin nedir ki? Suudi Arabistan çöllerinde kum tanesidir. Kendi haline bıraksan ölür zaten.

Kaşıkçı hakkında bir başka ölüm senaryosu daha var kafamda. Şöyle yaşanmış olabilir kanaatimce:

Muhalif gazetecinin evleneceği öğrenilince Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud emretti:  "Hemen o gazeteciye bir hediye verin. Evlilik hediyesi ayarlayın. Manevi değeri yüksek olsun."

Suudi Arabistan'dan bizim kılıç kalkan ekibine benzeyen bir folklor ekibi anında özel uçakla İstanbul'a geldi. Düğünde nasıl oynayacaklarını, hangi figürleri yapacaklarını konsolosun odasında Kaşıkçı'ya sergilediler 20-30 dakika...

İşte ne olduysa o an oldu. Kılıçlardan biri elden kayma neticesinde Kaşıkçı'nın kellesini kopardı. Ekibe son katılan acemi üye, kılıcı doğru düzgün kullanmayı beceremeyince üzücü olay yaşandı.

Tamamen inanılmaz bir kaza!..

İstenmeyen bir olay...

Arbede bile değil... Tamamen talihsizlik... İyilik yapayım derken göz çıkarma durumu...

Bence kesinlikle böyle oldu. Arbededen daha inandırıcı bence. Tepe tepe kullanabilirler. Telif hakkını verdim gitti...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.