Hava Durumu

Başkan Aktaş'ın manifesto atağı

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2018 06:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 06:12

Yerel seçimler öncesinde Bursa gündemi iyice hareketleniyor. Yeniden aday gösterilen Başkan Aktaş, Merinos'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi ve 2026 Şehir Tasavvuru'nu ortaya koydu. Bir nevi manifestosunu Bursa ile paylaştı.

Önce ilk 400 günde neler yaptıklarını sıraladı:

"400 gün boyunca gece gündüz demeden çalıştık. Tüm birimlerle birlikte.. Her fırsatta vatandaşlarımızla olduk. Bazı uygulamaları iptal ettik. Tasarruf sağladık. Ağır bir sorumluluğu omuzladık ve bugüne kadar da bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik."

400 gün elbette kısa bir süre belediyecilik açısından. Çok da fazla bir süre değil. Önemli olan gelecekte yapılacaklardı. Hedeflerini ortaya koydu Aktaş:

"Tek bir kalp bile kurmadan Bursa'yı geleceğe taşıyacağız... Yeni hizmetler yapma zamanı. Bursa'nın tarihi de talihi de değişecek. Bursa'nın değişik kesimlerinden 10 bin 823 kişi ile görüşüldü. Ona göre şekillendiriyoruz. Dünya değişiyor hayatlar değişiyor. Hıza ayak uyduracağız. Artık yeni bir dünyadayız.. Bursa için yeni bir gelecek inşa edeceğiz. Yükte kirde hafif, pahada ağır sanayi yatırımlarına yöneleceğiz"

Elbette hedefleri büyük Başkan'ın...

Başkan Aktaş Bursalıların duygularına hitap etmeyi de ihmal etmedi. Bursa halkının hassasiyetini bildiğinden "Bina gölgesi yerine çınar gölgesi bırakmak zorundayız çocuklarımıza" dedi.

Son derece heyecanla ve özenle hazırlanmış bir sunumdu. Hakkını vermek lazım. Soru cevap kısmıysa daha renkli geçti.

Muhtemel rakibi Mustafa Bozbey'in "Bursa iyi yönetilmiyor, Bursalılar hafta sonu Eskişehir'e gezmeye gidiyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Ben Eskişehir'in arka sokaklarına da gittim. Bir de orayı görün. Bozbey kendi yorumuna açıklık getirebilir. Aslında bu sözlerin muhatabı ben değilim" diyerek fazla polemiğe girmemeyi seçti Başkan Aktaş...

Lakin ses tonu sinirliydi hafif... Seçim döneminde aralarında göreceğimiz polemikler şimdiden hissedildi.

Alinur Aktaş, Bozbey'in eleştirisine sinirlendi ama Fransızların Bursa için yaptığı "Bursa kirli ve gri bir şehir... İstanbul ile İzmir arasına sıkışmış durumda" yorumunu da açık yüreklilikle dile getirdi. Çok üzülmesine rağmen...

Fransızların tespitlerine katılmamak mümkün değil tabii... Gerçekleri biraz sert de olsa yüzümüze vurdular. Umarız önümüzdeki yıllarda yeşile doğru çalan bir renge doğru yol alırız şehir olarak...

Mudanya'da son esen poyrazda sahil projesi büyük zarar görmüştü. Bu konu da gündeme geldi. Başkan'ın en rahatsız olduğu konulardan biri Mudanya...  Müteahhitten her yeri düzeltmesini istemişler. Tüm ödemesi de durdurulmuş. Ne zaman ki sorunlar giderilecek. O zaman kesin kabul yapılacak ve ödemesi de yapılacak.

Bu arada Aktaş'ın şu sözleri de önemliydi: "Marka şehir olmak için marka stratejiler geliştirmek gerek. İpek Yolu film festivali yeniden başlayacak."

Rahmetli Hikmet Şahin döneminden sonra göreve gelen Recep Altepe festivali iptal etmişti... Sinema ve sanatseverlere güzel bir haber geldi böylece...

Aktaş manifesto atağıyla seçim atmosferine de girmiş oldu. Bakalım rakiplerinin ortaya çıkmasıyla birlikte nasıl bir süreç izleyeceğiz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.