Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan Bursaspor mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 06:00

Emin Adanur destekli Hayrettin Gülgüler döneminin Bursaspor'da başlamasının ardından dedikoduyu pek seven şehrimizde Başkan Alinur Aktaş'ın kulübe destek verip vermeyeceği konuşuluyor, dedikodular üretiliyordu.

Ve Başkan Aktaş topa girdi, beklenen açıklamayı yaptı:

"Bursaspor hepimizin malumu zor bir dönemden geçiyor. Mali istikrarsızlık 1-2 yıllık değil... Ben bugüne kadar ne Erkan Kamat'a ne Mesut Mestan'a ne de Ali Ay'a destek verdim... Sadece Bursaspor'a destek verdim. Kurumsal bir destekti. Yeni seçilen arkadaşlara tebrik telgrafımızı da gönderdik. Hakikaten zor bir görev aldılar. İnşallah Bursaspor'u hak ettiği yere çıkarırlar. Allah yardımcıları olsun."

Bizim de tahmin ettiğimiz açıklama çok erken geldi. Bugünden itibaren dedikodu üretiminin önüne geçildi.

Şehirde, "Başkanlık koltuğuna her aday olan önce Alinur Başkan'ın icazetini alır!" diye bir inanış hâsıl oldu ancak bu doğru değil. Nezaketen arayabilirler lakin icazet alma durumu söz konusu değil. Erkan Kamat yönetimi de Başkan Aktaş'tan adaylık için icazet istememişlerdi misal... Her türlü olanağını seferber etmekten imtina etmedi Başkan Aktaş...

Yanlış anlaşılır diye kongreye dahi gitmedi... Öyle ya, her hareketinden her sözünden farklı manalar çıkartılabilirdi...

Tüm bunlara rağmen, kongre sonrası üretilen dedikodular Başkan Aktaş'ı çok üzmüş gördüğümü kadarıyla:

"Sonuç itibarıyla biz de insanız. Hırsızlık yapmadık, çalmadık, çırpmadık... Her türlü bel altı, bel üstü hareketlere maruz kaldık... İnsanların onuruyla oynadılar... Bana göre ben dört dörtlük dürüst bir insanım... Ama çamur at izi kalsın diye birçok iftiraya maruz kaldık. Kimse ailesine, onuruna laf söyletmez. Açıklıkla ifade edeyim ki 500 - 600 milyon lira borçla kimse bu kulübü devralmazdı. Göreve gelen arkadaşları ben de ayakta alkışlıyorum... Yalnız, ne ekersen onu biçersin... Benim şahıslarla işim olmaz... Bursaspor bizim özelimiz, olaya kurumsal olarak bakarım."

Bugünden itibaren yapmamız gereken polemiklerden uzak durup iş yapanların önünü açmak! Çok zor bir dönemde görev alan yönetime destek vermek ve Bursaspor'un 1 numaralı destekçisi Büyükşehir Belediyesi'nin başkanını polemiklerin içine çekmeyi bırakmak!..

Açıkçası sosyal medyada yazılanları gördüğümde ben de sıkıntıların halı altına süpürülmesinin zor olduğunu düşünüyordum. Çünkü kantarın topuzu hayli kaçmıştı. Tuhaf insanlar sınır tanımıyordu. Sanki destek verenleri Bursaspor'dan soğutmak için özel olarak harekete geçmişlerdi.

Başkan Alinur Aktaş'ın her türlü bel altı vuruşa rağmen olgun davranarak kurumsal destek verdiğinin altını çizmesi alkışlanacak bir hareket.

Artık kavgayı bırakalım...

Bursaspor'un borcu olmuş 570 milyon! Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Sıkıntıyı azaltacak, bir bölümünü yüklenecek insanları kulüpten soğutabilecek hareketlerin kime ne faydası var?

Kulübün hem maddi hem sportif başarı tablosunu doğru düzgün hale getiremezsek gelecekte üzerinde kavga edilebilecek bir Bursaspor da olmayacak!

Herkes aklını başına toplamalı!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.