Hava Durumu

Başkan Mestan-medya buluşması

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 06:00

Geç de olsa buluştu Bursaspor'u takip eden gazeteciler ile Bursaspor Başkanı Mesut Mestan...

Anlıyoruz Başkan'ın sıkıntılarını ancak çok daha önce olmalıydı!

Çağ iletişim çağı... Yeşil beyazlı camia olan biteni anında merak ediyor. Bilgilendirme gelmeyince de Twitter'da sazı eline alan yazıp duruyor. Atıyor bir tweet... Ortalık karışıyor...

Tweet başına 10 kuruş istese Twitter her konuda atılan sallama ve saçma paylaşımların önüne geçilebilir. Belki de gelecekte yapılması gereken bu. Ufak da olsa bir bedel alacaksın arkadaş. Yoksa Twitter sosyal medya mecrası olmaktan çıkacak. Çamura dönecek.

Her neyse dağıtmayalım konuyu, dönelim Bursaspor'a...

En çok merak edilen konu 3 puanın silinip silinmeyeceği... İtirazın kabul edilip edilmeyeceğiydi... Ona açıklık getirdi:

"Geçen yıl aralık aylarında, futbolcular imzalanıp federasyona bildiriliyor. Bunu yapmazsanız size bir süre veriliyor. O sürenin sonu da bize denk geldi. Yaklaşık 17 milyon TL'lik rakam var. Bu giden oyuncular ve kulüpler de vardı işin içinde. Bunları biz ikna edemedik. 17 milyon TL ödeyecek bütçemiz de yoktu. Şu anki süreçte Tahkim Kurulu'na itiraz ettik. Olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Daha kesinleşen bir şey yok."

Önceki yönetimin "hiçbir şey ödememe" geleneği yüzünden cezayı yedik anlaşılan!..

Başkan Mestan umutlu ama ben itirazın kabul göreceğini düşünemiyorum. Çünkü emsal teşkil edecek. Sonra aynı durumdaki tüm kulüplere aynısının yapılması gerekecek.  50-50 ihtimal bence itirazın kabul konusu...

Mestan'ın son derece ayakları yere basan açıklamalar yaptığını belirtmemiz gerek:

"Bizler Süpermen değiliz. İkinci İbrahim Yazıcı olma gibi hedefimiz de yok. Ali Ay gibi olma niyetimiz de yok. Bursa'da binlerce insan var. Bizden daha iyi bu görevi yapacaklar da vardır. Şu an görevde biziz. Bizler yönetimdeki arkadaşlarla elimizden geleni yaparak Bursaspor'u Süper Lig'e çıkarmayı hedefliyoruz. Burada olmazsa olmazımız şehrin bütünlüğüdür. Bu takımın herkese ihtiyacı var."

İkinci bir Ali Ay vakasını zaten bu camia kaldıramaz! Herhalde kapıya kilit vururuz aynısını bir daha yaşarsak. Allah korusun! İkinci İbrahim Yazıcı olmasını da beklemiyoruz. Kendi yönetim tarzıyla yönetsin yeter. Çok kötü dönemde görev aldıklarının bilincindeyiz ancak şampiyon bir camianın beklentisi de yüksek.

Kulübe gelir şart. Yoksa FIFA'daki dosyalar da sezon sonuna doğru çok can sıkacak türden.

"Bizi bekleyen en büyük tehlike FIFA'daki dosyalar. Bunlar geçen yıl davaları açılmış. Bu yıl da bunların çoğu sonuçlanacaktır. 5 milyon avro anaparası, yaklaşık 1 milyon avro da faiz ve cezaları olabilir. Bunların içinde ödenmezse 3 dönem transfer yasağı olan dosyalar var. Kamuoyunun bunu bilmesi gerekiyor. Büyük ihtimal bu dosyalar sezon sonuna kadar sonuçlanır."

Halihazırda bekleyen dosyalar halledilse bile daha çok dosya var önümüzde anlaşıldığı üzere...

Takımın saha içinde gösterdiği mücadeleden fazlasını yönetim saha dışında göstermek durumunda...

Stadyum isim hakkını satma konusunda gelişmeler yaşanabileceğini de söyledi, Mestan...

Uzun vadeli bir satış da olabilir. Yeter ki TFF ve FIFA nezdindeki dosyalar halledilsin.

Sponsorlara cazip tekliflerle gitmek şart bu dönem. SMS kampanyasından elde edilen 400 bin TL sıkıntıların yanında devede kulak.

Farklı projeler, kampanyalar elzem...

Sportif başarı da şart bu dönem... Sportif başarıya ortak olmak isteyen sponsor sayısının önümüzdeki dönem artacağını düşünüyorum.

Hatta önümüzdeki sezon için dahi reklam yerleri şimdiden satılabilir. Yeter ki tehlikeleri bertaraf edelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.