Hava Durumu

Belediye yardım toplar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2020 06:00

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a 5 bin yeni taksi planı şimdilik onaylanmadı. Süreç işleyecek ve bakalım ne atışmalar göreceğiz yine... Gözlerimiz ne tuhaflıklara tanık olacak?

Sosyal medyada "PKK'ya 5 bin taksi" diye paylaşımlar gırla gidiyor. Nereden, nasıl çıktı hiç anlamadım! Kimin elinde ne bilgi ne belge var? PKK ne zaman taksi işine girdi? Hem de kiralık...

Memlekette kutuplaşma öyle kötü hal aldı ki aklı ve fikri ara ki bulasın!..

"Belediyeler kampanyayla yardım toplayamaz, bireysel bağışlar belediyeye verilebilir" diye de söyleniyor misal. Yani "ıban" numarasını neşredip "Hadi ahali gel yardım et" diye çığırtmadıkça para toplamak serbest!

Garip değil mi sizce de?

Peki, bir belediye çıksa da "Bağışlarınızı bekliyoruz ama kampanya yoktur. Kampanya harici herkes SMS atsın. Numara da budur ama altını çiziyoruz, bu bir kampanya değildir. Sadece hatırlatma mesajıdır" gibisinden duyuru yapsa istediği yardımı toplayabiliyor mu yani?

Buna kimse bir şey diyemiyor mu?

Ne ilginç ülkeyiz yahu!..

Kampanya gibi görünmeyen kampanya düzenlenebilir kolayca... Dediğim şekilde...

Oysa belediyeler istedikleri gibi yardım toplayabilmeli. Aslolan yardımın toplanışını değil, kime ne şekilde iletileceğini denetlemek!

Bırakınız belediye yardımı toplasın lakin iş yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya gelince enselerinde boza pişirin. Denetimi en sıkı şekilde yapın. Herkes hesap vermek zorunda olsun.

Seçimle işbaşına gelmiş başkan topladığı yardımları partizanlık yaparak dağıtmaya kalkıyorsa işte o zaman karşısına dikilin.

Kurban derisi toplama meselesine döndü yardım toplama işi!

Sene de 2020 bu arada...

Bir başkadır benim memleketim...

Timsah'a beyaz sayfa

Bursaspor yeni teknik direktörü İrfan Buz ile birlikte TFF 1. Lig'deki ilk maçına çıkacak. Rahmetli Muhtar Tucaltan misali bir misyon üstlendi İrfan Hoca...

Sürekli heyecanını yitirmeyen, maç boyunca kenarda hop oturup hop kalkan, oyuncularla ilişkisi gayet sıcak olan bir teknik adam İrfan Buz...

Bildiği yabancı diller de yabancı oyuncularla ilişkisini kolaylaştırıyor. İlk antrenmanlarda oyuncularla kurduğu diyalog da doğrusu hepimizi sevindirdi.

Malumunuz para yok... Oyuncuların ödemeleri aylardır yapılamıyor... Maça 24 saat kala yapılacak bir ödeme de sağlıklı sonuçlar vermez. Bu ortamda İrfan Buz'un vereceği duygusal destek ve oyunculara söyleyecekleri çok önemli...

Süper Lig tecrübesi olan, en üst düzey teknik direktörlük eğitimlerini başarıyla sonuçlandırmış bir adam İrfan Buz. Daum ile birlikte Bursa'ya gelmişti ve farkını o zamanlar da ortaya koymuştu.

İrfan Buz ve Bursaspor küllerinden doğar ve yeniden Süper Lig'e çıkılırsa muhteşem bir hikâye çıkar ortaya...

Umarız önceki maçları iyi analiz etmiştir...

Bursaspor'a hangi futbolcunun ne verdiğini, kimin yüreğini ortaya koyduğunu, kimin işin ucundan tuttuğunu kavramıştır.

Son 5 haftada moral ve mücadele gücümüz artarsa gerisi gelir. Kadro kalitesi zaten ortada...

Bir de fazla tecrübeli (emekli) oyuncuları tercih etmemek gerekiyor. Gençlerle tecrübelileri iyi harmanlamak teknik adam becerisi gerektiriyor.

Kısacası bugün temiz bir sayfa açıyoruz...

Ligi ikinci bitiremesek de play off'a derli toplu şekilde girmeyi başarırsak ait olduğumuz yere döneriz.

Bıdı bıdı yapmayı bırakıp koşulsuz destek verme zamanı!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.