Hava Durumu

Bir şey yapmalı

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 06:06

Bursaspor, Altınordu'yla da berabere kalarak üst gruptan 1 adım geriye düşmeyi başardı.

Başardı diyoruz çünkü Altınordu deplasmanından mağlubiyet de gelebilirdi. Genç bir ekip olan ev sahibinin ne yaptığını bilen bir golcüsü olsaydı Bursa'ya puansız da dönebilirdi yeşil beyazlılar.

Şükredelim ki gol atabilecek yetenekte bir oyuncuları yoktu kadrolarında. Dua edelim çok koşan ama beceride sınırlı bir oyuncu topluluğuna sahipti Altınordu.

Kalan 2 haftada 6 puan yeşil beyazlı takımın hanesine ilave edilmezse makas iyice açılabilir ve camiada moraller dip yapabilir.  Çok tartışılan Yalçın Koşukavak da daha fazla tartışılacaktır hal böyle olursa. Sonrası iyice karışıklık ve kaos...

Sürekli aynı senaryoyu izleyip duruyoruz. Sanki hep aynı maç oynanıyor bizim deplasmanlarda.

Maça kötü başlayan Bursaspor ve mücadeleye son derece yüksek motive olmuş rakipler.. Bursaspor kalesinde yaşanan pozisyonlar... İlk dakikalarda pozisyonlar gol olursa gelen farklı acı mağlubiyetler...

Rakip gol bulamazsa sahada üstünlük sağlamaya çalışan ama bir türlü beceremeyen yeşil beyazlı topçular... Güç bela alınan puan veya galibiyetler...

Aynı senaryo hakikaten taraftarlarda ve bende bıkkınlık verdi. Aynı filmi izlemekten bıktık.

30 dakika boyunca rakip kaleyi rahatsız edecek bir şut bulamayan Bursaspor için nasıl olumlu bir yorum yapılabilir? Süper Lig hedefi olan bir takım, alt sıralardaki rakibine maçın 3'te birini hiç şut atmadan geçirebilir mi? Traji komik bir vaziyet değil midir?

Bu bakımdan Yalçın Hoca'nın bir şeyleri değiştirmesi elzem görünüyor. Selçuk - Emirhan değişikliği ve pozisyon değişiklikleri vardı dün ama yeterli değildi.

İleride yalnızları oynayan Kubilay'ı stoperler öyle rahat kontrol edip durduruyor ki görünüş evlere şenlik.

Kubilay da morali çabuk bozulan bir kardeşimiz ve sürekli dayak yiye yiye oyundan erkenden düşüyor. Oysa ona yardım edebilecek, yükü hafifletecek ikinci bir forvet olsa sahada her şey değişecek.

Keza Ali Akman.. Milli takımlarda leblebi gibi gol atıyor. Bursaspor'da da oynadığı dakika ve attığı golü oranlarsak son derece efektif yaptığı iş. Lakin Altınordu deplasmanında sadece 5 dakika forma giyebildi.

Rakipteyse 15-16 yaşında iki oyuncu sahadaydı. Ayrıca 17 yaşında Dünya Kupası'nda gol kralı olmuş bir Butragueno'yu da anımsıyoruz.

90 dakika oynasın demiyoruz Ali Akman için ancak 5 dakika süre de verilmesin. Isınana kadar bitiveriyor zaten 5 dakika. Hiç oyuna alınmasa daha iyi.

Pele'yi en formda zamanında son 5 dakikada oyuna alsanız size iş yapacağı tartışmalı değil midir? Hem oyunu soğutmanın da gereği yok malum...

Yapılan hatalardan sanki hiç ders alınmıyor gibi...

Öte yandan TFF 1. Lig'in hakemlik seviyesi de sıfırın çok altında. Hüseyin Gökçek'i bile arar hale geldiysek içinde bulunduğumuz psikolojiyi varın siz düşünün.

Kupa maçında Erzurum'u elersek moral verir tabii ancak elenmek de hayırlı olabilir.

Tabii hedefe yürüyeceğimizi varsayıyorum. Her şeye rağmen...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.