Hava Durumu

Bizim Parti, Sizin Parti!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2019 06:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 06:09

Küskün eski AK Partililer Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın, gıcır gıcır partilerinin kuruluş çalışmalarında artık sona yaklaşıldı. Ahmet Davutoğlu hocamızın hafta sonunda kurucular kurulu üyeleriyle Bolu Abant'ta kamp yaptığını öğrendik.

Demek ki çok zinde giriş yapacaklar Türk siyasetine. Abant'ta enerji ve güç depoladılar. Kondisyonlarını yükselttiler. Yüzlerine de kan geldi. Bundan sonra vatandaş ne yapacak? Yani seçmen Davutoğlu'nu kabul edecek mi?

Partiyi kuranlar heyecanlı lakin aslolan vatandaş heyecanlanacak mı?

Rivayetlere göre partisinin ismi şunlardan biri olacakmış;

1- Bir Parti

2- Birlik ve Reform Partisi

3- Bizim Parti

Bir Parti fikrini hiç tutmadım. Ne o öyle 'bir berber bir berbere gel beraber' tekerlemesi gibi... Bir parti bir partiye, gel bire parti senle birlikte ittifak kuralım demiş... Lütfen yol yakınken terk edin ilgili fikri... Kısaltılmışı da "BİP" gibi olur. Maytap geçilir. "Biiip biiip, araba taksi kamyon jip bip" misali... Salı günleri grup toplantılarında çok malzeme yapılır. Vazgeçin ivedi şekilde...

Birlik ve Reform Partisi kötünün iyisi. Yine "Bir" var içinde. Hocamız belli ki herkesi kucaklama derdinde. "Bir"e ve "Birlik"e takmış kafayı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli "Bir olacağız iri olacağız" diyor ya... Belki de bu söylemin önünü kesmek için de cingöz bir davranışla "Bir Parti" ismi gündeme geldi.

Aslında madem AK Parti'den kopanların partisidir "Birlik ve Kalkınma Partisi", Adalet ve Reform Partisi" gibisinden isimler de olabilirdi.

"Birlik, Adalet, Reform ve Kalkınma Partisi" de olabilirdi pekâlâ. Uzun gibi görünse de muhteviyatında "Adalet ve Kalkınma'yı" da içeren ve "Bizde AK Parti'den fazlası var" mesajı veren bir parti hüviyetinde girişilirdi işe. Etkilenirdi seçmen isimdeki bolluktan.

Bizim Parti ismi de pek kullanışlı değil. "Bizim Parti hepimizin partisi" mesajı verilmek istenmiş ama dışarıdan bakıp da farklı anlayanlar da çıkabilir. "İyi ki parti kurdun hemen partinin kendinize ait olduğunu gözümüze sokuyorsunuz. Tamam, parti sizin. Söylemeye gerek yok. Sizin parti işte, bizim değil. Hava atmayın, caka satmayın" diyebilir insanlar.

Bu açıdan bakarsak "Sizin Parti" ismi belki çok daha uygun. Daha sıcak. "Parti bizim değil sizin, dükkân sizin" yani... Çok daha etkileyici olur aslında... Partine sahip çık vatandaş! Bu parti senin! Kendi partine ister oy ver ister verme. Paşa gönlün bilir. Kendi partine oy vermezsen baraj altında boğarsın. Sen bilirsin... Parti senin, mühür senin...

Böyle dokunaklı ve vatandaşı şaşırtıcı söylemler de olabilir.

Partinin kuruluş dilekçesi yeni yıla doğru verilecekmiş. Hayırlı olsun. Bende pek heyecan yaratmadı Davutoğlu Hocamız. Tabii şimdilik... Sonrasını bilemem.

O da bir çılgın projeyle Türkiye gündemini sarsabilir, heyecan getirebilir. Kanal İstanbul misali... Ne bileyim, İstanbul'da Boğaz'ı komple doldurarak Avrupa ile Asya'yı tamamen birleştirme projesi mesela. Boğaz'ı ortadan kaldırırsak bir daha köprü yapmamıza gerek de kalmaz. Keza tünel de gerekmez. Binlerce dönüm de fazladan arazi alırız elimize.

Davutoğlu'nun çılgın projesi neden bu olmasın? İstedikleri gibi kullanabilirler. Telif hakkı da istemiyorum çılgın proje fikrim münasebetiyle...

Kalın sağlıcakla...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.