Hava Durumu

Bursa'nın gündemi Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 06:00

Süper Lig biletini alamayan Bursaspor, oyuncularının Adana Demirspor maçı öncesi yaptıklarıyla Türkiye'de bile gündem oldu. Oysa Süper Lig'e yeniden yükselerek gündemin ilk sırasına oturmak vardı!

Özer Hurmacı kampı terk etti... Yanında giderken nargilesi de vardı... Arkadaşlarını uyku tutmadı... Biri Özer'in fotoğrafını gizlice çekti... Sabah kampa dönen Özer otobüse bindi ancak bu defa da İrfan Buz onu indirmek zorunda kaldı... Çünkü diğer oyuncular onu dövebilirdi... Maç günü uçakla gidildi... Korkular yüzünden 1 gün önceden yola çıkılmadı...

Vay vay vay!..

Gündeme bunlarla oturdu Bursaspor...

Bu tablodan da görüldüğü üzere, Bursaspor maalesef yönetilememiş! Sadece kader maçı öncesinde değil, sezon boyunca!..

Özer Hurmacı'nın sorunlu oyuncu olduğunu bilmeyen var mı futbol camiasında. Diğer takımlarda da benzer tipte sıkıntılı oyuncu yok muydu? Elbette vardı.

Peki, eloğlu elindeki sıkıntılı topçudan maksimum verimi almayı becerirken bizde nedendir bu beceriksizlik baba erenler? Demek ki yönetim kabiliyeti mevcut değil!..

Normal hallerde topçuları sevk ve idare etmek zorken, 9 aydır ödeme alamayan futbolcuları idare etmek mümkün müdür? Elbette bu tip durumlar teknik direktörlerin elini kolunu bağlar. Yani suçlu ne Yalçın Koşukavak, ne İbrahim Üzülmez ne de İrfan Buz!..

Bursaspor sezon başından beri yönetilememiş. Acı ama gerçek! Krizde yönetimin nasıl olacağı konusunda hiçbir fikri yokmuş yönetimin...

Bu arada sezon başına göre mali tabloyu da çok merak ediyorum. Onca futbolcu satışı ve yardım kampanyalarına rağmen 9 aydır maaş alamayan futbolcuların olması gerçekten inanılmaz!

Bağımsız bir denetleme şirketinin devreye girip nereye ne paraların ödendiğini incelemesi şart!..

Öte yandan sosyal medyada "Levent Kızıl duy bu sesi" şeklinde bir kampanya başlatıldı. Binlerce paylaşım yapıldı ve herkes Levent Kızıl isminde birleşti. Lakin sezon başında aday olmayan Levent Kızıl şimdi sıkıntı daha da büyükken neden ateşten gömlek giysin?

BTSO ve Büyükşehir Belediyesi, Levent Kızıl'ı yalnız bırakmayacağını belirtirse belki girebilir Kızıl bu riske...

Yoksa 500 milyon borç... Kısa vadede transfer yasağı ve eksi puan gelmemesi için ödenmesi gereken acil paralar vs... Yerle bir olmuş bir takım!..

Tamam, Levent Kızıl ismi camiayı birleştirir ancak şu an başkan olmayı düşüneceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Anca Bursa şehri 3-4 yıllık bir hedefi önüne koyar ve "Önümüzdeki sene Süper Lig olmasa da olur" şeklinde bir ön kabulde bulunur.

İşte o zaman Levent Kızıl bir ihtimal başkanlığa soyunabilir. Yoksa efsane başkanlıktan bambaşka bir mertebeye iniverir 3-4 ay içinde. Buraya yazıp da moral bozmayalım şimdi.

Bursaspor kimsenin kucağına bırakılmamalı! Camia olarak sahiplenmek gerekli. Beklentiler de düşük tutulmalı. En azından bu sezon için... Orta vadeli plan yapılması elzem görünüyor Bursaspor'da kanaatimce...

Herkesin ağzındaki "Karacabey Belediyespor, Bursa FK yapılacak" söylentisi de yalanlandı. Karacabey Belediyespor kendi yoluna devam edecek. Bursaspor da kendi kulvarında...

Belki de 2 yıl sonra birbirlerine rakip olacaklar...

Bu arada kenti yönetenlerden ve Bursaspor yönetiminden halen hiçbir açıklama gelmedi. Ortalıkta fırtınalar koparken kimsenin diyecek bir sözü yok mudur?

Umarım güzel haberler öncesi bir sessizliktir bu!

Ya da cenazenin nasıl kaldırılacağı tartışılıyordur!..

Anlarız yakında...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.