Hava Durumu

Bursa siyasetinde şık hareketler

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 06:00

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ı ziyaret ederek hem görevinde başarılar diledik hem de gündemi değerlendirme imkânı bulduk.

Öncelikle Bursa siyasetinin, Davut Gürkan gibi başkanlarla kavgadan gerilimden daha uzak ve daha ılımlı geçeceğini peşinen söyleyelim!

Tabii CHP İl Başkanı İsmet Karaca'yı da unutmayalım. Türk Telekom'un Bursa Bölge Müdürlüğü'nün kapatılma konusunu CHP gündeme getirmişti. Bunun ardından konu iktidar tarafından ele alındı ve yanlıştan dönüldü.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca da Twitter hesabından, "Uyarılarımızı dikkate alarak konuyla yakından ilgilenen iktidar partisi yetkililerine teşekkür ediyoruz" paylaşımında bulundu.

Bu güzel paylaşım üzerine Başkan Davut Gürkan da İsmet Karaca'yı telefonla arayarak teşekkür etti.

Siyasette uzun zamandır hasret kaldığımız, şık hareketler bunlar...

Doğrusu ahali artık kavgadan bıktı!

Zaten günlük dertlerle uğraşan vatandaşın bir de siyasetçi kavgasıyla iyice gerilmesine hiç gerek yok!..

İki başkanımızı da gönülden tebrik ediyor, devamını diliyoruz. Ortak paydamız Bursa'ya hizmetse daha birçok noktada buluşmak mümkün.

Parti̇ içinde de istişare mekanizmasını çok daha etkin kullanacağını da vurguladı Başkan Gürkan. Geçmiş dönemlerde görev yapanların da fikirlerine başvurulacak onun döneminde.

Gelelim gündemdeki diğer bazı konulara...

İstanbul Sözleşmesi'nden gece yarısı bir kararname ile çekildik ve özellikle kadınların kafasında soru işaretleri oluştu!

Başkan Gürkan, "Kadınların mağdur olacağı yönündeki söylemler kesinlikle doğru değil. Her zaman kadınların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu sürekli belirttik. Geri bir adım söz konusu değil" diyerek kadınları rahatlatıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yazılıp çizilenlere de şaşırdığını ilave etti.

Şiddet büyük bir sorun günümüzde. Kadına, erkeğe veya bir hayvana... Her türlü canlıya şiddete karşı duruş göstermek şart.

Kanaatimce insan kalitemizi yükseltmediğimiz sürece cezaları istediğimiz kadar artıralım çok da sonuç almak mümkün değil! Cezayı artırmak tek başına yeterli gelmeyecek. Eğitime yatırım yaparak uzun vadede başarmak daha mümkün görünüyor.

Başkan Gürkan'ın en net mesajı, "Cumhuriyet değerlerine son derece bağlıyız. Kamuoyuna bunu net bir şekilde söylüyorum. Zaten uygulamalarımız da bunu gösterecek. Önce bana hizmet için zaman verin. Sonra eleştirebilirsiniz" şeklinde oldu.

Uzun yıllardır tanıdığımız Davut Gürkan'ın aynı zamanda sanayici olması da iş dünyası adına bir şans...

Sanayicinin sıkıntılarını bilen ve Uludağ OSB gibi sıkıntılarını aşıp her geçen gün parıldayan bir bölgenin sanayicisi olması da önemli.

Gürsu'daki kentsel dönüşüm projelerinin takipçisi olacağının altını çizen Gürkan, "Hem vatandaşı hem OSB'yi memnun edecek bir çözümü bulmak için elimizden geleni yapacağız" diyerek paydaşları müşterek bir noktada buluşturmak istediğini kaydetti.

Yazının başında da belirttiğim üzere; önceliği kavga değil Bursa'ya hizmet olan şık siyaset anlayışı göreceğiz önümüzdeki dönemde...

Davut Gürkan, bu süreçte AK Parti'nin bulabileceği en iyi başkandı bence...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.