Hava Durumu

Bursaspor'a ciddi katkı

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2020 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 06:02

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın düzenlemeyi planladığı yardım gecesi gerçekleşmeyince iş dünyası, yeşil beyazlı taraftarın eleştirilerinin merkezine oturmuştu.

Gözler bu durumda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na çevrilmişti. Dün itibarıyla ise BTSO Başkanı İbrahim Burkay öncülüğünde Bursa iş dünyası tarafından 'Yeniden Büyük Bursaspor' kampanyası başlatıldı. 

Vali Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursaspor Başkanı Mesut Mestan'la birlikte fotoğraf vererek kampanyayı açıkladı İbrahim Burkay...

Planlamaya göre; Bursa iş dünyası, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, BESOB ile akademik meslek odaları ve tüm taraftarın katılımı ile en az 21,6 milyon  TL'lik destek sağlanacak.

"BTSO olarak direkt yardım yapma konusunda kanuni engeller var. Üyelerimiz yardım edecek. İş dünyası olarak kulübümüzün yanında olmaya devam ediyoruz. Süper Lig yolculuğunda da yeşil beyazlı takımımızın yanındayız" diyen Burkay ciddi katkıyı açıkladı.

Elde edilen kaynakla ara transferde ve transfer tahtası konularında yeşil beyazlı kulübün eli kuvvetlenecek. En azından önümüzdeki 5 ay maddi problem yaşanmayacak.

İstediği futbolcuları takımına aldıracak İbrahim Üzülmez'in saha içine odaklanmasının önü açılacak.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Ali Ay'a plaket verdiği için de eleştirilmişti. "Aynı ödülü yıllardır alıyor Ali Ay. Çok vergi verenlere verilen bir ödül. Bize gönderilen resmî listelere göre töreni gerçekleştirdik. Biz Bursaspor'a destek verdik bugüne kadar. Kimin başkan olduğuna bakmadan yeşil beyazlı kulübümüzün hep yanında olduk" sözleriyle eleştirileri yanıtladı Başkan Burkay...

"Çeşitli menfaat gruplarınca Bursaspor'umuz üzerinden şahsımın ve Bursa iş dünyasının hedef gösterildiği kirli bir organizasyona şahit olduk" sözleri de çok tartışılacak.

6 Ocak 2020 Pazartesi günü kamuoyu ile hesap numaralarının paylaşılacağını vurgulayan Burkay, "Kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve tehditlerden dolayı özel sektör olarak toplayacağımız katkıyı doğrudan takımımıza aktaracağız" diyerek yardımın yerine ulaşmasını sağlayacaklarını da bildirdi.

Ayrıca Bursaspor'un kuruluşunun 57'nci yıl dönümü olan 1 Haziran'da da düzenlenecek özel geceyle de destek artacak.

Süper Lig'e yeniden çıkmış bir Bursaspor'a yardım gecesi olmasını temenni ediyoruz.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kendine yöneltilen soruya istinaden "Stadyumda eksikler bitiyor. Kiraya verilebilecek yerler konusunda biz yetkili değiliz. Bursaspor stadyumun kiracısı ve bu konuyu kulübün halletmesi gerekiyor!" diye konuştu.

Başkan Mesut Mestan'ın bu konuda profesyonellerle çalışma vakti geldi artık! 

Sonuç olarak Bursa dinamikleri bir araya geldi ve BTSO öncülüğünde ipleri eline aldı.

Yeşil beyazlı camia 5 ay sonra ait olduğu yere dönmeli bu durumda...

Aksini aklımıza getirmek dahi istemiyoruz!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.