Hava Durumu

Bursaspor - Büyükşehir - BTSO

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 06:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 06:01

Küme düşme olayının sıcaklığı biraz azaldı lakin düştüğü yerden kalkmasını istediğimiz Bursaspor'un işi hiç de kolay değil. Özellikle haziran ayı çok kritik geçecek. Bursaspor'un kaderi önümüzdeki 1 ay içinde çizilecek.

Öncelikle 3 Haziran'a kadar 50 milyon TL civarındaki ödemeler yapılmazsa puan silme cezasının dahi gelebileceği ifade ediliyor. İddialar hayli ciddi boyutta. Eğer böyle bir ihtimal varsa Ali Ay yönetiminin hemen Bursa kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor.

UEFA'ya bir miktar ödeme yapılıp iyi niyet gösterilerek ilave süre talep edilebilir. Ali Ay yönetimi kulağının üstüne yatar ve puan silme cezası gelirse işte o zaman kimse oluşacak tablonun altından kalkamaz!

O yüzden bir zahmet hiçbir şeyi gizli tutmayın artık. UEFA ve TFF ile olan yazışmaları ve gelinen son durumu açıklayın lütfen. Açıklamıyorlarsa Divan Kurulu devreye girip TFF'den bilgi istesin. İlk önemli adım bu...

Bursaspor'da başkanlık için de başvurular 7 Haziran'a kadar yapılacak.

Timur Noyan, Lemi Keskin, Hüseyin Akdemir, Necmettin Kocaman ve Hasan Erdem'in isimleri geçiyor şimdilik. Ancak mevcut durumda güçlerin birleşmesi ve tek listeyle kongreye gitmekten başka çaremiz yok.

Camianın üzerinde birleşeceği bir formül bulmak, yeni kurtuluş reçetesi ortaya koymak durumundayız. O yüzden 2-3 adaylı, blok oylarla şekillenmeye müsait bir kongre yapılmamalı. En mantıklı formülü bulmalı, sinerji yaratmalı ve katılacak paydaşların sayısını da artırmak durumundayız.

Kimse Büyükşehir Belediyesi kulübü alsın ve düzlüğe çıkartsın diye beklemesin. Büyükşehir'in kendi borcu var ve şehre hizmete ayırabilecekleri bütçenin önemli bir kısmını Bursaspor'a kaydırmalarını beklemek kabul edilemez.

Elbette Büyükşehir Belediyesi kurtuluş reçetesinde önemli aktör kimliğinde olacaktır ancak tüm borcu onlara yıkmak şehre karşı da ihanettir.

İş dünyasının her zamankinden çok daha fazla elini taşın altına koyması şart. 15 milyar dolar ihracat yapan bir şehirde forma reklamının Büyükşehir Belediyesi'nden alınması aslında çok şey anlatıyor.

Kurtuluş reçetesinde Büyükşehir'in yanında BTSO mutlaka yer alacaktır. İbrahim Burkay'ın da gerekeni yapacağından yana şüphemiz yok.

Yıllar önce yardım kampanyası düzenlenmiş ve ciddi meblağ toplanmıştı. Yine aynısı neden olmasın? İş dünyası da üzerine düşeni yapacaktır mutlaka. Ellerini ceplerine atmaları için tek şart var bence. Başkan güvenilir bir isim olmalı!..

Geçen 3-4 yılda Bursa iş dünyasının yeşil beyazlı yönetimlere güvendiğini düşünebilen var mı? Güvenmediği yönetime kim neden para versin arkadaş? Burası Bursa... Herkes herkesi bilmiyor mu?

İşte bu yüzden başkanlık makamını ve yönetim kurulunu belirlerken çok titiz davranmak gerekli Tertemiz bir isim başkan olsun ki iş dünyası kesenin ağzını açsın. Kulübün arazilerine el koyarak alacağını tahsil etme ihtimali bulunmayan bir isim gerek!..

Öte yandan küme düşme üzüntüsüyle Bursaspor taraftarı hayli küfürlü paylaşımlarda bulundu sosyal medyada. Elbette küfür kabul edilemez lakin olayın vahametini ve sıcaklığını da göz önünde bulundurmak durumundayız. Hafifletici sebeplere bakalım biraz da...

Bu kenti yönetenlerin edilen küfürleri kafaya takarak Bursaspor'a küsmesi mümkün olabilir mi? Bursaspor'un ne suçu var?

Şimdi itidal zamanı...

Bir araya gelip, düştüğümüz yerden kalkacak formülü üretme zamanı...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.