Hava Durumu

Bursaspor'da kritik 7 gün!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2019 06:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2019 06:10

Bugün Akhisar'ı konuk edecek olan yeşil beyazlılar maç eksiğiyle de olsa düşme hattında bulunuyor. Maç öncesinde umarız psikolojik bir baskı yaratmaz. Mesut Bakkal ve ekibine büyük iş düşüyor bu anlamda...

Göztepe'nin sezonun sürprizlerinden birine imza atarak Başakşehir'i deplasmanda yenmesi ligin alt sıralarını oldukça karıştırdı. Küme düşme barajı da yükselecek gibi duruyor. Çünkü Göztepe kalan 4 maçının 3'ünü kendi sahasında oynayacak. Tek deplasmanıysa Bursaspor...

Yeşil beyazlı camia içinse önümüzdeki 7 gün son derece kritik. Akhisar'ın ardından Erzurum deplasmanına çıkılacak ve son derece kritik kader haftaları yaşanacak.7 gün içinde alacağı puanlar Bursaspor'un kaderini büyük ölçüde belirleyecek.

Kupa'da finale yükselen ancak ligin dibinde yer alan Akhisar'ın da bugün kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor. Kapalı savunma yapmayacak Akhisar önünde Bursaspor'un kazanma şansını yüksek görüyorum. Tabii taraftar desteği de şart.

Son 5 maçta sadece 2 kez taraftarı önünde oynayacak yeşil beyazlılar. Telafisi olmadığının bilincindeki Bursaspor taraftarı itici güç olarak görevini yapacaktır.

Akhisar ve Göztepe'den iç saha galibiyetlerine bir de dış saha galibiyeti eklemek zorundayız. 38 puan ligde kalmaya yeter gibi görünüyor şimdilik. Tabii moralli Göztepe alacağı sonuçlarla barajın yükselmesine yol açabilir de... Hatta F.Bahçe'nin bile hiç ummadığı tehlikeyi hissetmesine yol açabilir. Başakşehir galibiyetleri tüm hesapları altüst ediverdi. Kartlar yeniden dağıtılacak son 4 maç öncesinde...

Eğer ki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi 34. haftaya taşınırsa Bursaspor, Malatya deplasmanında ölüm kalım maçına çıkacak. İlk yarıda gösterdiği başarıyı ikinci yarıda yakalayamayan ve teknik direktörüyle yollarını ayıran ununu elemiş eleğini de asmış bir Malatya ile mücadele edilecek.

Herhalde Bursa bu defa Malatya'ya akın edecektir. 2 sezon önce Trabzon'a gidildiği gibi...

Umarız işimiz son maça kalmaz ve 33. haftada işi garantiye alırız.

Başkan Ali Ay'ı ve ona oy verenleri tartışmayı 30 günlüğüne bir yana bırakmak zorundayız şimdi. Çünkü başka Bursaspor yok! Mevcut mali verileriyle alt lige düşecek bir Bursaspor'un başına gelebilecek felaketleri sadece Allah biliyor!..

İç çekişmeleri bir yana koyup futbolculara destek çıkmak gerekiyor. Stres yüklü haftalarda topçulara dayanak noktası vermek zorunda yeşil beyazlı taraftar. Camianın geleceği için bunu yapmak zorundayız.

Kötü gün dostudur Bursaspor taraftarı. Devreye ne zaman nasıl gireceğini çok iyi bilir.

Yönetimsel hataların Bursaspor'u bu noktaya getirdiğini sağır ve kör sultan bile idrak etmiş durumda! Önce ligde kalalım sonra kongrede hesaplaşalım. Söylenmedik söz bırakmayalım!

Bugünse savaşma zamanı...

Gün destek günü...

Şampiyon camianın kenetlenmesi durumunda neler yapabileceğini 5 haftada gösterelim.

Var mısınız?..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.