Hava Durumu

Bursaspor'dan kritik dönüş!

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 06:00

Haftalardır düşüşteki yeşil beyazlılar, Adana Demirspor deplasman galibiyetinin ardından 3 puanı unutmuştu.

Ali Akman krizi ve kadro dışı bırakılmasının takımda yarattığı etki...

Koronavirüs'ten nasibini alan 11 futbolcu...

Ve sakatlıklar...

Bu kötü gidişin etkenleriydi...

Kovid geçiren oyuncuların halen fiziksel olarak tam toparlanamadıklarını da gözlemliyoruz. Bu hafta sahada biraz daha iyi görüntü verdiklerini söyleyebiliriz.

Yani yaşanan düşüş son derece normal. Keşke daha az hasarla kapatılsaydı bu süreç ama artık yapılacak bir şey yok. 3 puanı geçtik gol dahi atamıyordu Bursaspor...

"Ali Akman'ın ahı tuttu" diyerek olaya ruhani bir hava verenler de bu hafta itibarıyla artık seslerini kesebilir.

2-0'a gelen maçta Ataberk penaltıyı kurtardı ve skorun 3 farka yükselmesini önleyerek geri dönüşün ilk mimarı oldu. Ardından 2-1'le kapatılan ilk yarı sonucunda Bursaspor ikinci yarıya umutla ve değişikliklerle başladı.

Öncelikle Furkan Emre Ünver 30. dakikada bile oyundan alınabilirdi. Yaptırdığı 2 penaltı affedilecek cinsten değil! Birinin ona futbolun elle oynanmadığını, rakipleri fütursuzca iterek çekerek bir yere varılamayacağını anlatmalı!..

Herhalde "Nasılsa VAR sistemi yok, itip kakmalarımı tespit edemezler" diye düşündü lakin öyle barizdi ki hareketleri... Ve sahada zaten Bursaspor'un açığını kollayan da bir hakem vardı. 15 dakikada 2 penaltıya yol açtı Furkan Emre...

44 yıldır Bursaspor'u izlerim, maalesef izlediğim en kötü stoper performansı buydu! Üzülerek söylüyorum, Furkan'ın performansı büyük hayal kırıklığıydı. Umarız bu ona ders olur ve ellerini kullanmaktan artık vazgeçer.

Ataberk'in ardından Bursaspor'un geri dönüşünün ikinci mimarı ise Taha Altıkardeş oldu. Amatör lisansla takıma ligin ikinci yarısında dâhil olan Taha ışık saçtı adeta...

Maça orta sahada başladı. Furkan'ın çıkmasıyla stopere geçti. Yerinde müdahalelerle rakibi durdurdu. 89. dakikada da Burak Kapacak'a harika bir gol pası verdi.

1-2 pozisyonda hatası vardı ama olacak o kadar. Bundan böyle ilk 11'de izleyeceğiz onu büyük ihtimal. Umarız şımarmaz ve "Ben artık topçu oldum" yanlışına peşinen düşmez. Çalışmaktan vazgeçmez ve Mustafa Er'in söylediklerini iyi dinlerse Bursaspor uzun zaman yararlanabileceği bir oyuncu kazanmak üzere. Nazar değmesin Taha'ya...

Ve Özer Hurmacı... Ondan beklediğimiz zaten buydu. Sorumluluk alıp arkadaşlarını saha içinde organize etmesi ve skoru değiştirmesi zaten kendi kalitesinin doğal sonucu. Olması gereken oldu. Kalan haftalarda aynı sorumlulukla devam etmesi şart.

Yani Bursaspor bu maçta hem Özer'i hem de Taha'yı kazandı diyebiliriz...

Burak Kapacak da arkadaşlarıyla daha fazla top alıp vermeyi tercih edince daha etkili oldu. Rakipler ona karşı hep önlem alıyor. Burak'ın bunun bilincinde olması gerekli artık. Topu ayağına alıp 2-3 kişiyi geçmeye çalışmak çok itici bir oyun stili. Boş alan kovalayıp arkadaşlarıyla daha fazla yardımlaşmalı. Dün akşamki gibi...

Batuhan'ın Göztepe'ye 4 attığı maçın öncesine dönmesi elzem. Kalitesini sahaya yeniden yansıtmasını bekliyoruz.

Mustafa Er'in sahadan atılması da oyuncuları motive etti ve 3 puanın gelmesinde önemli bir rol oynadı. Maçın bitimiyle birlikte gözyaşlarını tutamayan oyuncuları gördük. Amatör ruhla para almadan oynuyorlar.

Yönetim yanlışları yüzünden gelinen bu noktada, kendilerinin hiç suçlu olmadıkları bir konuda özellikle son 10 gün çok haksızca eleştirildiler!

Tüm bunlara rağmen maçı 2-0'dan çevirmeyi başardılar. Alkışlıyoruz...

Bursaspor çok kritik bir eşiği geçti. Ya play-off hedefi kovalanacaktı ya da Akhisar'a hayat verip alt sıralara doğru inme tehlikesini hissedecektik. Bereket versin ki play-off hedefine devam ediliyor.

Öte yandan maçın İzmirli hakemi Yiğit Arslan'ın verdiği penaltılar doğru olmakla birlikte asıl vermediklerine bakmamız lazım. Bursaspor adına da verilmesi gereken 2 penaltı vardı rahatlıkla...

Akhisar'ın penaltılarında gösterdiği titizliği maalesef Bursaspor lehine hiç göstermedi!

Gerçi alıştık artık...

Sözünü etmeye değmez!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.