Hava Durumu

Bursaspor klasiği 'geç kalmak'

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 06:00

Geçen sezon Mesut Mestan döneminde transfer tahtası çok değil 10 gün önce açılmış olsaydı bambaşka bir Bursaspor kadrosu olacaktı.

Yalçın Koşukavak'ın istediği ve Özlüce'de bekleyen oyuncular imzayı atacaktı. Koşukavak'ın ilk tercihleydi...

Bambaşka bir kadro olacaktı ve muhtemelen Süper Lig vizesi de alınabilirdi.

Transfer tahtası geç kalınca Bursaspor'u bekleyen oyuncular artık bıktı ve başka kulüplere imza attı. Bursaspor ise tahtayı açtığında panik transferler yaparak eciş bücüş bir kadro mühendisliğiyle takım oluşturdu.

Bir türlü yama tutmadı...

Koşukavak transfer ettirdiği oyuncuları oynamak için gençleri de kesince istikrarsız bir görüntü ortaya çıktı. Devre arası transferleri de yetmedi.

Bazı mevkilerde gençlere güvenip tasarruf edilen bütçeyle Mehmet Akyüz alınsaydı şu an Süper Lig'de olabilirdi yeşil beyazlılar..

Transferde yüzde 70 oranında hata yapıldı.

Ve sonunda Koşukavak ile de yollar ayrıldı... Onda da geç kalındı..

Bu sezonun başlangıcında ise yine gecikti Bursaspor. Kongre geç kalınca sezona da doğru dürüst girilemedi.

Zaten tahtayı açmak olası değildi..

3-4 haftayı çöpe attık. Yine geç kaldık...

Gençler oynadıkça tecrübe kazandı ve iyi sonuçlar almaya başladı. Teklifler geldi yurtiçi ve yurtdışından.. Bizzat Başkan Kamat 'Ali Akman için yurtdışından bir kulüp ile görüşüyoruz' açıklamasını yaptı.

İşte burada yönetim becerisi devreye giriyor. Becerikli bir başkan bu ortamda hem tahtayı açabilir hem de Bursaspor'a güç kazandırabilir. Bir çok formül var.

Lakin gördük ki yine geç kaldık. Yine beceremedik zamana karşı yarışı..

Teknik Direktör Mustafa Er kameraların karşısına ve konuyu izah etti:

"Açılsa da açılmasa da belirli hamleler yapılabilir. Bu konuda ciddi anlamda geç kaldık. Bütün takımlar transferlerini yapıyorlar, biz de artık maç haftasına giriyoruz. Listemizdeki oyuncuların bir çoğu transfer yaptılar ya da kendi takımlarında kalmaya devam ettiler. Şu dakikadan itibaren yapılacak transferler çok ciddi anlamda incelenmesi gerekiyor, bu süreç çok sıkıntılı bir süreç. Bu süreci doğru yönetmek gerekiyor ki biz bugüne kadar hiçbir oyuncu ile temas kurmadık. Transfer engelinin büyük ölçüde kaldırılamayacağını düşünürsek, bu adımı zaten yönetim atacaktı. Hiçbir oyuncu ile temas kurmadığımız noktada son 10-15 günde yapılacak transferler bize ne getirir, ciddi anlamda sağlıklı düşünmek lazım. Bu konu yönetimin konusu ama bana göre çok geç kalındı, geçen sene bu konuda çok büyük hatalar yapıldı, gelinen nokta ortada. Mevkisel eksikliklerimiz var, 3-4 takviye düşünüyorduk ama bu bile zor görünüyor. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Dikkatli olmamız gereken bir sürece girdik"

Yani gecikmek bir Bursaspor klasiği oldu maalesef..

Mestan - Kamat hiç fark etmedi...

Ali Ay yönetimi zamanında sadece 15 milyona transfer tahtası açılabilirdi ve Timsah kümede dahi kalabilirdi..

Ne çektiysek beceriksiz yönetimlerden çektik..

Bulunduğumuz yer hiç sürpriz değil sonuç olarak..

Allah Bursaspor'un yar ve yardımcısı olsun..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.