Hava Durumu

Bursaspor kurtulabilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2020 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 06:03

Bursaspor'un tek adaylı kongresi yaklaştı ve sosyal medya üzerinden "Kim daha fazla Bursasporlu" tartışması başladı. Taraftar grupları arasındaki tartışma hakikaten üzücü!..

Yeşil beyazlı kulüp neredeyse kepenk kapatma noktasından kurtulma mücadelesi verirken kısır ve kimseye faydası olmayan tartışmalar sürüp gidiyor.

Bursaspor'la yatıp Bursaspor'la kalkanların polemiğinin kazananı olmayacak. Hele Bursaspor düştüğü durumdan sıyrılamazsa üzerinden kavga edebilecekleri bir Bursaspor da olmayacak!

Bunu hatırlatalım!..

"Kim Bursaspor'a daha çok zarar verdi?" konusunu tartışsalar belki de daha hayırlı olacak.

Gelelim kongre öncesi son duruma...

Tek başkan adayı Erkan Kamat bugüne kadar hiç net bir açıklama yapamadı maalesef! Bursaspor'u düzlüğe çıkartacak maddi kaynağa sahip olsa veya bunun yollarını bulmuş olsa "Kimse merak etmesin. Zorlukların altından kalkıyoruz" derdi! Dediğine veya ima ettiğine şahit olamadık!..

Oysa Kamat'ın her demeci maalesef çok yuvarlak. Söylediklerinden net bir sonuç çıkartmak mümkün değil. Bursaspor başkanlığı 10 günlük hazırlıkla yapılabilecek bir şey değil! Hele bu ortamda hiç değil!.. Umarım yaşanmaz ama ekim ayı gibi bizi yeni bir kongre bekliyor gibime geliyor.

Birileri Kamat'ı itekledi ve yalnız bıraktı gibi duruyor.

Kamat umarım beni yanıltır ve dört dörtlük işler yapar...

Ve puan silme ve transfer tahtası meselesi...

Transfer tahtası şu an için kapalı durumda. Erkan Kamat yönetimi için sürpriz bir haber de değil. Bursaspor'un halletmesi gereken öncelikli sıkıntı bu. Tahta açılmadan başarılı olacak kadroyu kurmak mümkün değil. Öncelikli problem bu. Bankalar mecbur bekleyecek. Ne elde ne avuçta var çünkü!..

Gelebilecek olası bir puan silme ihtimaline karşı da TFF'ye taarruza geçmeli Bursaspor camiası.

Geçen yıl puanı silinip TFF 1.Lig'den düşen 2 takım affedildi. Yani onlara ceza falan verilmedi sonuç olarak. Puan silme cezasından mağdur olan tek takım Bursaspor'du!..

Bursa'nın vekili, başkanı, lobisi ne varsa şimdiden topa girmeli ve hakkımızı aramalı! Yarın çok geç olabilir! TFF üzerinde şimdiden baskıyı oluşturmak şart!..

Tuhaf kararlar vererek memleketin futbolunu eciş bücüş hallere sokan TFF'yi ne kadar eleştirsek ve baskı oluştursak az. Her şey karışıkken Bursaspor camiası da bastırıp savunmayı önde kurmalı! Puan silme cezası ihtimali ortadan kaldırılmalı!..

Diyelim ki kaynak yaratılacak ve camiadan destek istenecek...

Kamat ve yönetiminin hareketini görmeden kimse elini cebine atmaz. Burası Bursa... "Parayı ben vericem, Erkan Kamat kahraman olacak" diye düşünür iş dünyası. Bugüne kadar hep böyle oldu!

Yönetim katkısını koyacak ve mantıklı bir söylemle camianın güvenini kazanacak... Sonrası çorap söküğü gibi gelir...

Levent Kızıl dönemindeki kenetlenmeyi yeniden yakalamak, aynı ruhu yeniden yaşatmak zorunda bu camia...

Peki, Kamat bunu gerçekleştirebilir mi? Camiayı etrafında toplayabilir mi? Çok zor görünüyor bu ortamda!..

Bursaspor, başkanını belirledikten 12 gün sonra TFF 1. Lig'de mücadele başlıyor. Panik transferler geçen yıl büyük sıkıntı yaratmıştı! Yine benzer, sıkıntı dolu bir sezon yaşayacağız gibi duruyor!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.