Hava Durumu

Bursaspor nereden nereye?

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2019 06:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 06:16

Zordur yeşil beyazlı renklere hizmet etmek...

Şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı'nın bile istifaya davet edildiği bir camiayız. Eğer rahmetli Yazıcı tribünlerden gelen sese kulak verseydi şampiyonluk yaşanmayacaktı. Böylesine tuhaftır bizde işler...

Şampiyonluktan sonra gelen üçüncülük ve beşincilik de memnuniyetsiz hava yaratmıştı hatırlarsanız. Çıtayı öyle yükseğe koyduk ki 3-4 sıra aşağısı mutsuzluğa sevk etti taraftarı. 5 yıl üstüste Avrupa kupalarına katılmak bile kesmedi bizi. Daha fazlası olmalıydı.

Yazıcı'nın vefatının ardından Erkan Körüstan yönetimi aldı sazı eline ve işte kan kaybı o zaman başladı. Burada isimlerini yazmaya gerek yok, herkes o dönem Bursaspor'u kimlerin nasıl yönettiğini biliyor. Körüstan'ın her türlü yetki verdiği meşhur "ikili" hatalı transferler ve icraatlarıyla önemli bir sportif ve mali düşüşe sebebiyet verdiler.

Geldikleri gibi gittiler de diyemiyoruz çünkü o meşhur ikili güle oynaya ayrıldı kulüpten nedense. Allah yürü ya kulum dedi onlara... Fazla kurcalamayalım...

Sonrasında Recep Bölükbaşı yönetimini gördük. Şenol Güneş dönemi, gelen sportif başarılar deken neredeyse takımın tamamının  satılması sonrasında dımdızlak kaldı Bursaspor. Futbolcu satışlarından gelen paranın kulübün mali tablosunu düzeltmenin yanından bile geçmediği gerçeğiyle yüzleştik.

Borç miktarımız hayli arttı doğal olarak. Körüstan'ın borcuna Recep Bölükbaşı eklendi.

Umutlar artık Ali Ay'daydı... Yepyeni başkan Ali Ay döneminde sürekli kümede kalmayı son haftada becerebildi Bursaspor. Cebinden kallavi miktarda katkı yapan Ali Ay, sportif başarı gelmeyince çokça eleştirildi.

Yeniden seçilmesi Bursaspor camiasının bir başka tuhaf hareketiydi. Yapılan icraattan memnundu demek ki çoğunluk. Diğer adaylara itibar edilmedi. Ay'ın rakipleri birleşmeyince de yeşil beyazlı camiada başkan değişmedi. Bursaspor'da "ustalık" dömenine başladı Ali Ay...

İşte ne olduysa ustalık döneminde oldu. Kongrede "Bursaspor için büyük katkı yaptım. Kongreden sonra pazartesi yine yapacağım gerek olursa" diyen Ali Ay, başkan seçildikten sonra "Bende de deniz bitti. Anca benden bu kadar" diyerek kenara çekildi. Çark ediverdi.

Bütçeyi öyle küçülttü ki Bursaspor'da "Futbolcu gibi futbolcu" diyebileceğimiz tek isim izleyemedik. Devre arasında ilk kez Bursaspor'un eski borçlarından dolayı transfer tahtası kapandı ve Ali Ay 11 milyon bulup tahtayı açtıramadı. Bunu yapamadığı gibi mevcut futbolcuların da parasını ödeyemedi.

Mutsuz oyuncuları ve mutsuz personeliyle Bursaspor'un iki yakası bir araya gelmedi. Gelmesi de mümkün değildi zaten. Koyduğu katkının geri dönüşünden şüphe duyan Ali Ay da kulübe ait bazı gayrimenkulleri üzerine alarak "Bursaspor batıyor" diyenleri doğrulamış oldu.

Ve ligin dibindeki Akhisar'dan iç sahada 1 puanı güç bela alan yeşil beyazlılar son 4 haftaya düşme hattında girdi.

En kritik günlerde topçuların görüntüsü umut vermiyor...

Başkan zaten gayrimenkul derdine düşmüş. Alacağını tahsil etmenin peşinde...

Taraftarların devreye girebileceği tek maç var. O da 33.haftadaki Göztepe karşılaşması. Rakip Göztepe ise 3 maçını iç sahada oynayacak.

Allah yar ve yardımcımız olsun...

Şampiyon camia ne hallere düştü...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.