Hava Durumu

Bursaspor zirveye doğru 

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 06:00

Yeşil beyazlı camia üzerinde sezon başındaki ölü toprağı serilmiş misali hava sonunda gitti. Adana Demirspor engelini 2-1'lik skorla geçen Bursaspor lider Hatay ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi.

Gel de silinen 3 puana yanma şimdi! Liderdik bu hafta itibarıyla. Yazık oldu giden puanlara...

Sezonun en kalabalık taraftar topluluğunun önünde kolay kazanacağı maçı Özer Hurmacı'nın siniri yüzünden zora soktu Bursaspor durduk yerde...

2-0 öndesin... Dakika 63... Oyun olarak da rakibinden üstünsün. Nedir bu kaynama noktasının düşüklüğü? İzah etmek mümkün değil!

Ya maç 2-2 bitseydi? Ne olacaktı Özer?..

Dakika 85'te yenik durumda olsak ve hatta itiraz haricinde bir pozisyonda kart görse 'hadi neyse' diyeceğim lakin Özer'in tavrının hiçbir özrü yok!

Zaten İbrahim Üzülmez de kırmızı kartın ardından öyle bir bakış attı ki Özer çimlerin altına kadar girecek delik aradı. Payını almıştır soyunma odasında da... Bir daha da yapmaz umarım!..

Maça damgasını vuran bir başka olay da yeşil beyazlı tribünlerin Volkan Şen'e yaptığı presti. Ayağına her top geldiğinde protesto edildi şampiyonluk kadrosunun oyuncusu...

Maç Volkan için hiç kolay değildi. Kaleci Muhammet ise fazla protesto edilmedi. Yani Volkan kabahati biraz da kendinde aramalı. Yeşil beyazlı taraftarla arası bir daha hiç iyi olmayacak. Gün gelecek futbol hayatı da bitecek. Tribünlerle kontağa girmenin kimseye faydası var mı ey Volkan?

Demba Ba Beşiktaş'a gol atıyor ama sevinmiyor. Volkan Şen Bursaspor'a karşı gol de değil asiste imza atınca gökleri işaret ediyor! Yani ilahi adalet diyor aklınca!.. Topu alıp santraya kadar da gereksiz depar atıyor. Pek gereksiz hareketlerdi hakikaten...

Taraftar protesto edebilir, sen cevap vermeyeceksin. Profesyonellik bunu gerektiriyor.

En dolu tribünler önünde Bursaspor'un en güzel ve akıllı oyununu da izledik bu arada. Tabii Özer'in kırmızısına kadar. Son bölüm işkence misali geçti. Taraftarın hakkını verelim. 10 kişi oynatmadılar takımlarını. Bu kez 11. adam oldular.

İbrahim Üzülmez'in hak edene forma verme geleneği de sürdü. Bu anlamda sürpriz yapmadı genç çalıştırıcı ancak 10 kişi kalındıktan sonra oyundan önce Serdar Özkan yerine Seleznov alınsa daha mantıklı değil miydi? Burada bir hatası oldu Üzülmez'in... Tabii Serdar çıkmayı kendi istemediyse...

Bursaspor camiası büyük bir camia. Dün yeniden zirveye kampanyasını başlatan ve sonuçlandıran isimlerin de sevinci görülmeye değerdi.

Alinur Aktaş ve  İbrahim Burkay tam zamanında devreye girerek Bursaspor'un engelleri aşmasını ve önemli mesafe kat etmesini sağladılar.

Kampanyaya destek verenler sezon sonunda ayrıca onore edilmeli belki de... Süper Lig vizesi alındıktan sonra bu konuyu yeniden konuşabiliriz... Önce sezon sonunu bekleyelim.

Hatay düşüşte, Bursaspor çıkışta... Keza Erzurumspor da zirveyi kovalıyor. Adana Demirspor pes edecek gibi değil.

Bu ortamda Erzurum deplasmanı çok önemli. Beraberlik de kötü sonuç değil aslında. Galibiyetse ballı ekmek kadayıfı olur.

Kenetlenmiş bir yeşil beyazlı camia kalan haftalarda rakiplerinin önüne geçebilir. Süper Lig şampiyonluk stresini kaldırmış camia son haftalardaki yoğun stresi de kaldırır. Bu açıdan da bir avantaj görünüyor. Tabii Özer'in ayrıca kulağı çekilmeli!..

Zirvedeki güneşli günler yakın gibi... Görünüm bu yönde...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.