Hava Durumu

Buton...

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 06:00

Üzüntüyle izledi Türkiye görüntüleri...

Açılışları yapılıyor milyarca TL'lik yatırımların... Lakin buton işini beceremiyoruz nedense... Yokluk işte... Buton yokluğu... Bizim memlekette buton kıtlığı var kesin. Buton yoksuluyuz...

Büyüklerimiz açılışlarda basacak buton bulamıyor. Birbirinin eline basıyor, parmaklar inciniyor. Eller durduk yerde kenetleniyor. "ben basmayayım sen bas" gibisinden kibarlıklar hasıl oluyor. Birileri butona basıyor, birileri basamıyor. Kimleri sadece uzaktan izliyor. Her açılış yüzlerce protokol üyesinin kendini örselenmiş hissetmesine yol açıyor.

10 büyüğe 1 buton olur mu baba erenler? Hangi çağda yaşıyoruz? Eloğlu uzay madenciliği yapıyor. Uzayda taşkömürü arıyor. Uzun astronot Hasanlar marifetiyle... Bizse daha butondayız. Butonumuz yok. El var parmak var... Un var yağ var şeker var... Yatırım var açılış var... Takım elbise giymiş protokol var...

Ne yok?

Buton!

Bu kadar mı krizdeyiz? Bu kadar mı zordayız? Hadi üretemiyoruz diyelim neden ithal etmiyoruz?

Şöyle her açılışta 250-300 butonu asker gibi dizemiyor muyuz canımız ciğerimiz protokolümüzün önüne? Vatana, millete hizmet eden her büyüğe bir buton tahsis edemiyor mu koca Türkiye Cumhuriyeti? O narin parmakların her biri neden ayrı minik bir butona kavuşamıyor?

Neden olmuyor arkadaş? Neden eller üst üste biniyor? Neden?

Yoksa ABD rezil rüsva olalım diye bize buton da mı satmıyor? Açılışlarımızı, milyar dolarlık yap-işlet-devret modelli yatırımlarımızı sabote mi ediyor? Dünya bize gülsün diye az mı koyuyorlar butonumuzu? Bizde neden buton yok? Gizli bir buton ambargosu mu uygulanıyor ey okur?

Madem ABD buton vermiyor, Ruslara dönelim. Onlarda vardır buton. S-400 alıyoruz o kadar, 200-300 buton hediye ediversinler. Ne kadar paradır ki bir buton? Ruslar çok para isterlerse Çinlilerin butonunu deneriz. Bastırırız parayı alırız.

Buton üretimi için de KHK çıkartalım. 4-5 çılgın Türk babayiğit bulalım buton yatırımcısı. Yerli ve milli butonumuzu üretelim gari...

Dünya butonumuza kıskançlıkla baksın!

Cayır cayır seyahat!

Otobüsler yanıp duruyor ve önümüz de bayram. On binlerce otobüs trafikte seyredecek. Umarız bir yanma olayı yaşanmaz lakin herkes biliyor ki bu tip otobüs yangınlarının 1 numaralı sebebi 10 numara yağ!

10 numara yağ futboldaki 10 numaranın tam tersi. 10 numara topçu nasıl takımın en iyisiyse, 10 numara yağ ise o denli berbat. Kullanılmaması gerek. Tabii tamamen maddi sebeplerle yıllardır otobüs ve kamyonlarda kullanılıyor mevzu bahis yağ.

Havalar da sıcak. Ağustos geldi. Tutuşmalar da arttı. Akaryakıtın pahalı oluşu 10 numara yağı yaygınlaştırıyor. Olan yine vatandaşa oluyor.

Araçlarının motoruna zarar verdiklerini bile bile 10 numara yağın kullanılmasıysa hakikaten şaşırtıcı.

Mazotla 10 numara yağın fiyatını eşitlemeden bu sorunu ortadan kaldıramayacağız. Mazot fiyatını düşürürsek vergi kaybı olacak.

Yani bir tarafta can kaybı, diğer tarafta vergi kaybı. Canlar gidip duruyor...

Yorum kamuoyunun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.