Hava Durumu

Deprem hallerimiz

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2019 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 06:04

Yine deprem oldu. Komşumuz Balıkesir merkezli ve 5 büyüklüğünde... Yine silkelendik... Kendimize geldik...

Uzmanlar yine TV'lere çıkıp depremi ve sonrasında olabilecekleri izah ettiler. Faydalı bilgiler verdiler lakin hepimiz biliyoruz ki ilk büyük depremde yine yerle bir olacağız!

Çünkü 17 Ağustos depreminden hiç ders almadık. Kentsel dönüşüm sadece sözlükte olan 2 kelimenin arka arkaya yazılış şekli bizim buralarda!..

Her deprem sonrası celallenip 2 gün sonra normale dönmek ata sporumuz haline geldi. Komiğiz çok...

Deprem yönetmeliğine göre yapılan anlı şanlı binalarımız, orta ölçekli sallantılarda dahi zarar görüyor.

Bereket versin ki yönetmeliğe uygun inşa etmişler ilgili binaları. Yönetmeliğe uygun olmasaydı ilk esen yelde yerle bir olurlardı muhtemelen. Şanslıyız yine!

İyi ki var yönetmelikler ve onlara uymayı ilke haline getirmiş cefakâr vefak"ar müteahhitlerimiz. (Bu noktada gözlerim yaşardı. Mendille müdahale edip yazıma döndüm.)

Bu arada Twitter'da Kızıl Deli Kâhin diye bir hesap mevcut. Balıkesir'deki depremi önceden bildiğini ve Twitter'dan paylaştığını söylüyor takipçileri... 'Yine bildi' diye yazıp durmuşlar gördüm.

İnceledim baktım, pek bildiği bir şey yok. Çok fazla tahmin ve çok büyük bölgeler tarif etmiş. Doğu Anadolu'da olmazsa Marmara'ya yönelik kafadan atmış. Marmara olmazsa İç Anadolu...

'Dünyada bugün deprem olacak' gibi bir tahmin yani. Tutmaması imkânsız. Bizimkiler de yiyor. Şaşırtıcı ama realite!

"Dikkat 4-5 olabilir, enerji birikti. Çanakkale civarında" diyor misal...

Çanakkale civarında deprem olmazsa "Enerji boşaldı, başka yere kaydı. Kütahya'da bekliyorum şimdi" misali yalanlar atıyor. Ahali de gergin gergin takip ediyor.

Kütahya olmazsa "Ahanda enerji şimdi Ege Denizi'ne doğru kayışa geçti" diye top gezdiriyor. Sonra Akdeniz'in doğusunu işaret ediyor. Akdeniz'in doğusundan Karadeniz'e doğru yelken açıyor. Golü bulana kadar.

Bazen de hiç deprem olmayan günler oluyor malum. İşte o günler ahali maytap geçiyor kendisiyle lakin ona inanan da çok.

Küçük küçük depremleri kullandığı yöntemle tutturmamasına da ihtimal yok. Gören de adamı yer altında fay hatlarıyla birlikte yaşayan biri zanneder. Fay hareketlerini çıplak gözleriyle takip ediyor gibi bir süs vermiş kendine.

Aslında keyifli bir hesap. Çerezinizi çitleyerek takip edeceksiniz. Eğlenceli sayılabilir...

Depremi önceden bildiğini iddia eden adama bizim ahali Şampiyonlar Ligi maç skorlarını soruyor. 1'e 8 veren kupon yapacak ya uyanıklar... Deprem meprem onları ilgilendirmiyor...

'Doğu'da otobüs kazası riski var bugün' demiş ve tutmuş bir gün. Millet de ondan etkilenmiş. İyi de hangi Doğu? Pakistan'da otobüs kazası olsaydı "İşte Doğu'da aynen yaşandı" diyecekti muhtemelen.

Kâhinleri filan bırakalım lütfen önümüzden yiyelim. Sağlam binalar yapalım ki kâhinleri takip etmeye de gerek kalmasın.

Kâhinin peşine takılacağınıza bizi yönetenlerin peşine takılın!..

Haksız mıyım?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.