Hava Durumu

Dündar ve ustalık dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2019 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 04:00

Osmangazi tarihinde 3 defa üst üste seçilerek tarihe geçen Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek "ustalık dönemi"ni konuştuk.

Tabii ilk olarak gündem ekonomiydi. 31 Mart sonrasında belediyelerin ekonomik durumu pek de iç açıcı değil... Hatta belediyeyi kendi partisinden devralmasına rağmen aşırı şikayet edip "enkaz devralmışım" diyen başkanları da gördük...

Hemen belirtelim, Osmangazi'de durum kabul edilebilir boyutta. İşleri aksatacak, çevrilemeyecek bir borç yok.

"Kaynağı kendi üretecek artık başkanlar. Bizde de proje bitmez. İhtiyacı ve asıl işimizi belirleyeceğiz. Ona göre hareket edeceğiz. Birçok kuruluş ve kurum işini belediyeye ödetiyor. İsrafı bırakacağız. Amatör spora daha fazla yatırım yapacağız. Amatör spor kulüplerimizi destekleyeceğiz. Onların sıkıntılarını elimizden geldiğince çözeceğiz."

İlk sözleri bu oldu Başkan Dündar'ın. Türkiye ekonomisindeki sıkıntılara rağmen Osmangazi Belediyesi kendi bulacağı formüllerle projelerini tamamlayacak. Devam eden büyük projeler var Osmangazi'de...

"Bursa'nın gerçek meydanı için ihaleye çıkıyoruz... 200 milyon TL harcanacak sadece ilk etapta. Yer altına 4 kat ineceğiz. 3-4 yılda bitmesini planlıyoruz. Bursa'nın sembollerinden biri olarak nitelendirilecek meydanımız. Bu tip projeler 2 dönemde anca oluyor. Seçimden bağımsız projeler..."

Büyük bir bütçe harcanacak ve ticari bölümleri de fazla olmayacak meydan projesinin. Harcanacak paranın tamamını Osmangazi kaynaklarıyla üretecek ve harcayacak. Sonuçta Bursa yıllardır çektiği meydan sıkıntısından kurtulacak. Bunu özellikle vurgulamak gerek.

500 bin kişinin 6 ayda ziyaret ettiği Panorama 1326 Fetih Müzesi ile Dündar gerçekten başarılı oldu. Bursa'ya turist çekebilecek bir eser şehre kazandırıldı.

"Osmangazi'de her yer tarih, her yer turizme katkı veriyor. Orhan Parkı ile Panorama 1326 arasında turistlerin gezmesini kolaylaştırıcı araçlar düşünüyoruz. İnkaya harika oldu. Binlerce turist ziyaret ediyor. Hisar İçi ve Arkeopark da çok turist çekecek. Osmangazi Bursa turizminin de lokomotifi. "

Elbette Başkan Dündar'ın sözlerine katılmamak mümkün değil. Bursa turist çekecekse Osmangazi ilçesi lider konumda. Umarız sadece yerli değil, yabancı turistler de Bursa'ya artarak gelir.

Önemli olan yabancıları cezbedici hikâyeleri yazmak ve etkin şekilde duyurmak.

Demirtaş'ta açılacak ve Dündar'ın "Sosyal belediyecilikte son nokta" olarak tanımladığı BAREM (Bakım Rehabilitasyon Merkezi) 500 dolayında vatandaşımıza hizmet sunacak. Hem huzurevi hem de engelli rehabilitasyonu hizmeti verilecek.

Ve son olarak Osmangazi'deki kentsel dönüşüm. Bu konuda çok iddialı Dündar:

"Soğanlı'dan iyisini yapmak imkansız. Yapabilen yapsın... Bizim projemiz çok iddialı. Dönüşümde Türkiye'ye örneğiz. Zemini çürük deprem riskiyle yaşayan insanları sağlam tarafa aktarmak görevimiz. Tabii vatandaşlarımızın da yardımı ve iyi niyeti gerek."

Vatandaş kesinlikle iyi niyet göstermeli. "Hurdaya çıkan Şahin yerine sıfır Mercedes istiyoruz" demiş misal bir vatandaş. Dönüşümde işler hiç de dışarıdan görüldüğü gibi kolay değil görüldüğü üzere...

Dündar'ın Soğanlı bölgesinde gerçekleştirdiği dönüşüm projelerinin değeri önümüzdeki dönem çok daha fazla anlaşılacak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.