Hava Durumu

Facebook Google'ı kıskanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 06:00

Verilerimizi paylaşacak diye WhatsApp'tan kaçış başladı. Kullanıcıların sığınağı Telegram oldu. 6 aydır Telegram kullanan biri olarak durumdan memnunum. Bazı arkadaşlarımı bulamıyordum. Güzel oldu.
Peki, WhatsApp'ı sildim mi derseniz? O da duruyor şimdilik...

Rekabet Kurulu da Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlattı...

WhatsApp, kesinlikle kimsenin mesajlarınızı okumasının mümkün olmadığını, uçtan uca şifreleme yönteminin halen geçerli olduğunu şöyle açıkladı:

"Üçüncü şahıslar, Facebook ve WhatsApp sizin mesajlarınızı göremez. WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmasını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz."

İşte vaziyet bu...

Asıl dertleri para!

Fotoğraflarınıza, videolarınıza veya gönderilerinize kontrol maksadıyla erişmek değil amaç. Sizi daha iyi pazarlayabilmek...

Muhtemelen direkt WhatsApp ile ödeme de olacak gelecekte. WhatsApp üzerinden işletmelerden direkt alışverişler yapılacak. Bunun hazırlığı yapılıyor.

Nakit para pek yakında iyice sizlere ömür olacak. WhatsApp'ın ödeme sistemiyle alışveriş yapabileceksiniz. Hayat kolaylaşacak.

Alışveriş alışkanlıklarınıza erişmeyi istiyorlar ve bunları da Facebook ile paylaşacaklar. WhatsApp zaten Facebook'a ait... Bizi daha iyi pazarlama adına atılmış bir adım...

Bir uygulama bedavaysa zaten şüphelenmek gerekiyor! "Nereden para kazanıyorlar yahu?" diye düşünüyorsanız cevap basit; sizden kazanıyorlar. Ürün bizatihi sizsiniz...

Sizi ticarette daha iyi kullanabilmek maksat...

Facebook Google'ı kıskanıyor da diyebiliriz...

Google, WhatsApp'ın yapmayı planladığını yapmıyor mu zannediyorsunuz? Öyle zannediyorsanız çok safsınız!

Facebook elindeki kullanıcı datalarını yeterince kazanca çeviremiyor. Bunu artırmanın yollarını arıyor. Google çok daha başarılı Facebook'a nazaran para kazanma konusunda. Aynı insan aynı kullanıcı ama getiri çok farklı. Kıskanma durumu işte bu yüzden!

Daha fazla spesifik verimize erişmek amacında WhatsApp ve Facebook...

Hangi markaları sevdiğimiz, nereden alışveriş yaptığımız, ne yediğimiz, ne giydiğimiz gibi veriler ellerinde olsa reklamları çok daha verimli hale gelecek çünkü!..

Mevcut hizmet şartları bunlara ulaşmalarına olanak vermiyor... Ya da hâlihazırda kullansalar dahi bunu meşru zeminde yapılmasını sağlayacak yeni sözleşme. Muhtemelen daha önce de paylaşıyorlardır ilgili verileri lakin kendilerini sağlama alacaklar şimdi. Bir durum olduğunda "İşte bilgileri kendileri verdiler" diyebilecekler...

WhatsApp üzerinde bir arkadaşınıza "Yeni bir ayakkabı alacağım" diye bir mesaj attınız diyelim. O da "Fişmanca ve falanca marka iyidir" dedi. Bu yazışmanın ardından Facebook veya Instagram'a girdiğinizde bir bakacaksınız ki karşınıza arkadaşınızın önerdiği markaların reklamları çıkıvermiş. Tabii yanlarına kendi önerilerini de ekleyerek tavsiye edivermişler... "Aaaa demin de tam bunu yazmıştık" diye şaşıracaksınız muhtemelen reklamları gördüğünüzde!..

Telegram ve Signal denilen uygulamalara yatay geçiyoruz ancak sicilleri şimdilik temiz onların. Gelecekte aynı yolu izlemeyeceklerinin garantisi yok!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.