Hava Durumu

Fide bizden ürün sizden

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2020 04:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 04:09

Açıkçası koronavirüs sonrası dünyanın alacağı şekli tam olarak kestiremiyoruz. Salgının süresine bağlı olarak etkileri değişecek lakin tarımsal üretime de önemli etkisi olacağı şimdiden kesin.

Hasatlar yapılamıyor... İşçi bulunamıyor. Ülkemizde de sıkıntılar mevcut...

İşte bu noktada Bursa'da Nilüfer Belediyesi sorumluluk aldı ve "Fide bizden ürün sizden" projesini başlattı.

Nilüferli çiftçilerin yerli tohumlardan ürettiği fideler ücretsiz olarak Halkevi önünde dağıtılıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, ücretsiz fideleri toprakla buluşturacak vatandaşlardan da bir ricası var:

"Yerli tohumlardan üretilen bu fidelerimiz ekildikten sonra eğer ilaç kullanılmazsa tamamen doğal ürün olarak tüketilecekler. Artık hormonlu ve tarım ilaçlı ürünlerin tüketilmesini istemiyoruz! Doğal bir gıda zinciri amacımız. Vatandaşlarımız da buna dikkat ederlerse seviniriz!.."

Sıkıntılı günlerde hem yerli üretici desteklenecek hem de vatandaşların doğal ve sağlıklı beslenmesinin yolu açılacak...

Ücretsiz fide dağıtımları Nilüfer Belediyesi Halkevi önünde her gün saat 10.00 ila 16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan bu önemli adımın aslında bir milli tarım politikası olarak yurt genelinde başlatılması gerekiyor. Toprak var, çiftçi var, iş gücü var... Yeter ki devlet akıllı adımlarla organize bir politika izlesin. Becerebiliriz... İradeyi ortaya koymak önemli bir adım olacak...

Kriz dönemlerinde "tarımda kendi kendine yetmek" son derece stratejik, bu kimliğimizi de yeniden kazanmak zorundayız.

Düşünün öyle bir gün gelmiş ve tarımda bel bağladığınız ülkelerden tohum gelmiyor ya da gelemiyor! Ne yapacaksınız eğer hazırlığınız yoksa?

Nilüfer Belediyesi'nin yöntemi hem yerli hem milli hem de sağlıklı!

Futbolumuz batsın mı?

Kulüpler ile TFF arasındaki gerginlik devam ediyor. Şampiyonluk potasında bulunan güzide kulüpler ligin oynatılmasından yana... Sezon için umudu bulunmayanlar ise iptal talep eder şekilde hal ve hareketler içinde...

Eminim ki iptal isteyenlerin şampiyonlukta önemli derecede iddiaları bulunsaydı kesinkes "Ligler oynatılsın" derlerdi. Şimdi "Oynatılsın" diyenler de 180 derece farklı fikirlerle kamuoyunun karşısına çıkarlardı. Bugünlerde Twitter üzerinden atışan taraftarın da rolleri değişirdi. Herkes fikrini kendi renk penceresine göre güncellerdi.

Böyledir bizim futbol camiamız...

Komikler, hem de çok!..

Gariban 2. ve 3. lig takımlarının "maçları oynamama" isteğine rağmen TFF'nin "Oynayacaksınız!" dayatmasından söz eden yok. Yahu alt liglerdeki kulüpler yokluk içerisindeler. Ne stadyumları yeterli ne de tedbir alabilecek maddi durumdalar!

O yüzden "maçlar iptal edilsin!" diye haykırıyorlar. Güzide federasyonumuz ise oynatma derdinde...

Soyunma odasında sosyal mesafe güvenliğinde giyinen, antrenmanda aralıklı koşan topçuları gördüğümde de gülesim geliyor. Yahu bu oyuncuları ne kadar ayrı tutarsanız tutun, maç başladığı anda öncesinde yapılan her şey çöpe gitmeyecek mi?

Saha içinde nasıl önlem alacaksınız?

O yüzden antrenman şartlarıyla saha şartlarını eşitleseniz ne fark eder? Ya antrenman ve maç ayrımı yapmadan tamamen serbest bırakın gitsin ya da futbola 3 aylığına kilit vurun da hepimiz rahatlayalım!

Eğer önemli olan insan sağlığıysa TFF kararını gözden geçirmeli.

Bu arada basketbolda sezon iptali neredeyse kesin gibi...

Basketbolda müsabakaları iptal ederken, futbolda yola devam etmeyi sporseverlere nasıl açıklarız?

Bazı kulüplerimizin şampiyonluk inadı yüzünden birileri canından olursa bedelini kim ödeyecek?

Böyle olmasındansa futbolumuz batsın daha iyi bence!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.