Hava Durumu

Gemlik'te güneşli 19 Mayıs!

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 04:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 04:04

Gemlik'in yeni Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dedik. Doğrusunu söylemek gerekirse bu denli pozitif elektrik alabileceğimi düşünmemiştim.

Son derece samimi ve içtendi başkan... İletişim yönü çok kuvvetliydi...

Öncelikle çocukların sevgilisi olduğunun altını çizelim. Biz görüşmeye tam başlarken o gün rahatsız olup okula gitmeyen 11-12 yaşlarında bir erkek çocuk ısrarla Başkan Sertaslan'ı görmek isteyince yanına getirdiler.

Aralarında çok sıcak diyaloglar geçti. 19 Mayıs kutlamaları konuşuldu ve bundan sonra sürekli görüşmek için de söz verdi Başkan. 5-6 dakika konuşup sarıldılar ve ayrıldılar.

"23 Nisan'da binlerce fotoğraf çektirdim. Resmen Gemlik'te Aleyna Tilki oldum" diyerek anlattı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaşadıklarını... Bize de verdiği pozitif elektriği çocukların da alıp  peşinden koşturması son derece doğal haliyle...

Tek üzüntüsünüyse "23 Nisan'ı tüm çocuklar biliyor ama Atatürk'ün armağan ettiğini sadece 2 çocuktan biri biliyor" şeklinde anlattı Başkan...

Ve önümüz 19 Mayıs... Yüzüncü yılında nasıl bir kutlama yapılacaktı Gemlik'te?

"48 yaşındaki kafamızla gençlere kutlama organize etmek hiç de kolay değil takdir edersiniz. O yüzden liselerdeki okul başkanlarını topladık. Ne istediklerini sorduk. Çocukları boyayacağız. Gemlik'i rengarenk yapacağız. Boya bombaları patlayacak. Gençlerin istedikleri olacak. Tekneler bayraklarıyla denizde geçecekler. Gösteriler yapılacak. Özel bir gün geçireceğiz. İçimdeki çocuk hiç ölmedi. Onu ortaya çıkartıyorum zaman zaman."

Büyük bir heyecanla anlatmayı sürdürdü Başkan Sertaslan:

"İftarı zeytinin başkentinde hep birlikte zeytin ile açacağız. Mütevazı bir soframız olacak. 'Yeryüzü Sofrası' yapacağız. Euroleague finalini de dev ekranla yansıtacağız 19 Mayıs'ta.. Sonuçta mutlaka bir Türk takımı finalde oynayacak. Keyifli bir gün geçireceğiz Gemlik olarak. Orta oyunu, gölge oyunu... Şerbet dağıtacağız, macun dağıtacağız... Atatürk ve dini bayramlarımız ortak değerimiz. Bu değerlerin üzerine titriyoruz."

Ramazan ayı boyunca her gün binlerce kişiye hem evlerinde hem de sokakta iftar verecek Gemlik Belediyesi. Aşevleriyle birlikte gerçekleştirilecek. 500 bin TL tutacak erzak için de kampanya düzenlenip yardım toplanacak. Herkesi bu güzel işe ortak olmaya da davet etmek boynumuzun borcudur. Kimisi 5 TL kimisi 10 TL yardım yapabilir... Kimisi de 100 TL... Gücünüz ne kadarsa...

Ve Başkan'ın Gemlik için planları:

"Uzun vadede yapılacak çok iş var Gemlik'te... Ayağımızdaki prangalardan kurtulduğumuzda kimse bizi tutamaz. Pranga meselesine sonra açıklık getireceğim. Büyükşehir ile de uyum içinde çalışacağız. Sıkıntı yaratan hiçbir zaman ben olmam. Aynı halk beni de seçti başkasını da... Gemlik için sürekli Büyükşehir'in kapısını çalacağım. Pozitif ayrımcılık yapılacağını da düşünüyorum. Ben sürekli sokakta olacağım. Dışarıda olup çalışmam lazım. İnsanlarla temas halinde olmalıyım. Makamda oturursam dönem sonunda solar giderim. Gemlik zeytini için de planım var.  Gemliktenzeytin.com sitesi üzerinden tüm Türkiye'ye satış planlıyoruz."

Açıkçası Mehmet Uğur Sertaslan'ın Gemlik için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yılın sonunda Gemlik'i çok daha iyi bir noktaya taşıyacağından yana hiç şüphemiz yok.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.