Hava Durumu

Gemlik'te güzel bir gün...

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2018 06:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 06:15

Gemlik Belediyesi'nin Cihatlı'da gerçekleştirdiği yeni yaşam bölgesi gerçekten son derece güzel bir yer. Tepedesiniz ve sol tarafınızda İznik Gölü manzarası, sağ tarafsa Gemlik Körfezi... Seç beğen al... İstediğin yere bak... Tam yaşanılacak yer... Mis gibi hava ve doğa...

İşte böylesine bir ortamda dinledik Başkan Refik Yılmaz'ı...

Sağlık ocağıyla, okuluyla tam bir yaşam alanı doğuyor. Yepyeni ve depreme karşı da son derece güvenli bölgede çalışmalar tam gaz devam ediyor. Son derece de uygun daire fiyatları. Maksimum 125 bin TL. Çekilişi kazananlar yüzde 25'i peşin veriyor kalanı taksitle ödüyor. Kazananlara hakikaten bir ikramiye vuruyor. Aslında tam olarak kira gibi ödeme sistemi bu. Darısı Bursa'nın diğer bölgelerinin başına...

Başkan Yılmaz'ın yaklaşık 30 dakikalık sunumuyla Gemlik'teki değişimi de tüm basın mensuplarıyla birlikte izledik. Gemlik'in değişiminin altını defalarca çizmek gerek. Sosyal belediyeciliğin yanında projeler de hayli geliştirmiş Gemlik'i... Öncesi ve sonrasını fotoğraflarla izlemek son derece çarpıcı oldu.

Son dönemlerin tabiri "gönül belediyeciliği" konusunu da başarıyla uygulamış Gemlik'te Refik Başkan... Elbette eleştirenler de var bazı icraatını, lakin başarılı olduğunu söylememiz boynumuzun borcu. Sezar'ın hakkı Sezar'a...

Tabii Büyükşehir'in de hakkını vermek gerek. Hem Altepe hem de Aktaş döneminde Gemlik için ne gerekiyorsa yapıldı. Yatırımlardan hak ettiği payı aldı Gemlik ilçesi. Hiçbir zaman üvey evlat olmadı.

Yerel seçimler öncesinde Başkan Refik Yılmaz'ın rakiplerine karşı 1-0 önde olduğunu söylemek mümkün. İkinci döneminde daha da olgunlaşacak Yılmaz'ın, Gemlik'e katacağı çok şey var.

Talihli mi talihsiz mi?

Milli Piyango'nun '2018 Yılbaşı Özel Çekilişi'ndeki büyük ikramiye açıklandı. Tam 70 milyon lira. En oturaklı insanı bile rayından çıkartacak derecede yüksek bir meblağ.

Aslında başından beri bu denli büyük, insanın şaftını kaydırtacak ikramiyelere karşıyım. 1 kişiye 70 milyon TL vereceğimize 35 kişiye 2'şer milyon versek daha sağlıklı değil mi? Talihli kişi 2 ev 1 otomobil alsa, üstüne de orta ölçekli bir iş kursa mutlu olmaz mı? Aile saadetine de zeval gelmez böylelikle.

Büyük ikramiye kazananlar "talihli" mi yoksa "talihsiz" mi sayılmalı? İyi bakmak değerlendirmek gerek. Geçmişe dönüp baktığımızda talihlilerin büyük çoğunluğunun zaman içinde talihsize döndüğü bir gerçek.

Önce talihlisiniz, yavaş yavaş paranın altında ezilip, abuk sabuk işlere kalkışıp iflas bayrağını çekiveriyorsunuz. Çevrenizde dost da kalmıyor doğru düzgün. Acınası bir vaziyet...

Bu bilgiler ve değerlendirmeler ışığında büyüklerimiz mevzubahis "büyük ikramiye" konusunu yeniden değerlendirmeli.

Necip milletimizi düşünüyorsak muhakkak yapmalıyız bunu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.