Hava Durumu

Gürsu'da "Adrenalin" yükseldi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2018 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2018 08:44

Gürsu'da "Ericek Adrenalin Park"ta başkan Mustafa Işık'ı yağmurlu ve puslu bir havada dinledik. Gürsu'dan sonra yaklaşık 20 dakikalık yolculuk sonrasında 700 metreden fazla bir rakıma çıktığımızı hesaba katarsak adrenalin salgıladık peşinen.

Adrenalin Park'taysa tavan yaptı heyecan... Doğal güzelliği ve yapılan tesisi görünce. Şu ana kadar 100 binden fazla ziyaretçisi olmuş.  Zaten doğa ve macera tutkunlarının böyle bir tesisi boş bırakması mümkün değil. İlla ekstrem sporlardan yapmak zorunda da değilsiniz. Ailenizle sakince vakit geçireceğiniz yerler de mevcut.

Park'ın konumu gereği telefon ve internet çekmedi 2 saat boyunca... O yüzden hayli kaynaştı basın emekçileri ile belediye çalışanları. Başkan da bunu ifade etti.

"Şimdi burada internet olsaydı herkes kafasını önüne eğip akıllı telefonuna gömülecekti. Fena mı oldu internet olmayışı?"

Teknolojiden biraz olsun uzaklaşmak iyi geldi doğrusu...

Gürsu nüfusu en hızla artan ilçe... Göç alıyor ve bölgeye hizmet etmek hiç de kolay değil.

"Belediye'de 4 yılda 44 milyon TL tasarruf sağlandı. Temizlik hizmetleri 2019'da 2014 fiyatlarıyla çöp toplama yapıyoruz. 12 milyon 600 bin TL belediyemizin kasasında kaldı. Personel giderlerini azalttık" diye başladı sözlerine Başkan Işık...

4 yıl önce düzenledikleri park ihalelerine hiçbir müteahhit ilgi göstermeyince doğru yolu bulduklarını anlattı:

"İhaleye giren kimse olmadı park projelerimiz için. Oysa çok fazla katılım bekliyorduk. Ticari mantıkla düşündük. Giderlerimizi kıstık ve gelirlerimizi artırdık. Kendi imkânlarımızla yaptık inşaatlarımızı. Artık Gürsu cazip bir belediye. Elde edilen tasarruf çok ciddi. Bazı inşaat işlerinde maliyet 4'te 1 oranına geriledi. Başarılı işler yaptık. AR-GE inovasyon merkezimiz AB projelerinden 5 milyondan fazla bir hibe sağladı.

Muhtemelen artık müteahhitler sıraya dizilecek ama kendi göbeğini kendi kesiyor artık Gürsu Belediyesi. Adrenalin Park inşaatında da aynı yöntem kullanılmış. Ahşap - dekorasyon ustası olan Başkan Işık'ın bizzat el emeği de var tesiste.

'Babanızın parasıyla bir şey yaparken bunu yaptım demek ne kadar doğru? Bütçe harici yaptıklarınız sizin yaptığınızdır' diyerek Gürsu'ya belediye dışından kazandırdıklarını anlattı Başkan Işık...

Ve öğrenciler... Gençler konusu...

"Spora yaptığımız yatırımlar sonucunda uyuşturucu ve suça bulaşma oranı yüzde 74 düştü. Spora yatırımlarımız artacak. Eğitime yatırımlarımız da sonuç verdi. 11 okul projemiz de bitecek ve 20 kişilik sınıflarda eğitim verilecek."

Suç oranındaki azalma elbette emniyet raporlarına göre ve ortada altının çizilmesi gereken bir başarı var.

Peki, AK Parti'den yeniden aday gösterilecek mi Mustafa Işık?

"Kasasına sahip çıkan, dürüst çalışan ve mütevazı belediye başkanı istiyor Cumhurbaşkanı..." diyerek profile uyduğunu basın yoluyla iletti başkan.

Bir soru üzerine "Ankara'da dayım yok, bizde sadece Allah var" diyerek de önemli bir mesaj verdi.

Gelen kulis bilgilerine göre Gürsu'da yarış çok çetin geçmeye namzet... Aralık ayında adrenalin daha da artacak. Ocak'ta AK Parti'nin Gürsu adayı belli olacak...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.