Hava Durumu

Hayat Eve Sığar'a sığardı!

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 06:00

'Aşıla' uygulaması geliştirildi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşı takibini bu uygulama üzerinden yapacak.

Mobil telefonlara indirilerek kullanılabilecek "aşıla" uygulamasıyla aşı tatbik edilmeden önce mutlaka mobil uygulama üzerinden kişinin aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

İyi güzel hoş da Hayat Eve Sığar uygulamasına bu özellik kolayca eklenebilirdi!

Hatta şöyle bir öneri yapmayı planlıyordum; milyonlarca kişi zaten HES uygulamasını yüklemiş durumda değil mi? Evet... WhatsApp'a da kızgın mıyız? Elbette...

Eee o zaman HES uygulamasına mesaj gönderme özelliği de ekleyelim. Kullanıcılar birbirine mesaj da atabilirse, video fotoğraf gönderilirse Telegram veya diğer uygulamalara da gerek kalmaz.

Mis gibi yerli ve milli uygulamamız oluverirdi. Eloğluna muhtaç kalmazdık.

Hayat Eve Sığar ise bu özellikler de HES'e sığardı... Atla deve mi!..

Öyle değil mi ama?

Hadi diyelim ki mesajlaşma işine girmediniz. Elimizde zaten HES uygulaması mevcut yahu! Minik bir güncelleme ile hallederdik. Özellik eklenebilirdi. Durduk yerde bu 'aşıla' nerden çıktı?

İktidara yakın bir eniştenin yazılım işine yeni giren oğluna yardım mı ettik acaba? Ettiysek de sevaba girdik. Fazla kurcalamayalım!

Lakin 'Verilerimizi satacaklar mı?' diye de şüphelendim! Çünkü aşı denilince antenler dikiliyor anında. Aşı vurulması için uygulamayı kullanmak mecburi.

Eee o zaman perde arkasında kim var acep? Sağlık verilerimizi birilerine pazarlayacaklarsa eyvah ki ne eyvah!..

Sakın bu yazılımın arkasında da Bill Gates olmasın. Eniştenin oğlunu farkında bile olmadan kullanmasın bu uyanık Gates?

Almanya'daki BioNTech'in de yatırımcısı değil mi kendisi? Tam da koronavirüs salgınından önce 55 milyon dolar yatırım yapması tesadüf müdür? Aşıyla insanlara mikroçip yerleştirme iddiası halen de tam anlamıyla çürütülmedi. ABD'de buna inananların oranı yüzde 44! Az buz değil. Yüz milyonlarca Amerikalı yanılmış olamaz!..

Dünya daha doyurucu cevaplar bekliyor sevgili ve gözlüklü Bill. 100 milyar dolar biriktirdin diye vücudumuza çip yerleştirmeye hak kazanmadın!

Bilgisayarımıza sahip olabilirsin ama bedenimize asla!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.