Hava Durumu

Heba ve EBA!

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 06:00

Uzaktan eğitim 1 -2 aylık planlamayla olacak bir iş değildi zaten. Yıllar boyunca uğraşıp hazırlanmak lazımdı! 

Baktık ki EBA sağlıklı olmuyor ve kısa vadede sıkıntılar giderilemeyecek, virüse rağmen okullar kademeli olarak açılıyor. 

EBA yüzünden çocuklar heba olacaktı. Kontrollü şekilde açmak isabetli...

"12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12'nci sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz. Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğimiz" dedi Bakan Ziya Selçuk...

Çocuklar haftada 2 gün okulda olacaklar. Hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim eş zamanlı devam edecek. İsteyen veli çocuğunu okula göndermeyecek. Devamsızlıktan sayılmayacak...

Köy ilkokulları zaten açılmalıydı. Vaka yoksa neden evde olsun çocuklar? Tabii salgında vaka sayısının az görüldüğü ilçelerde de okullar komple  açılabilir. Eğitimde hiçbir zaman fırsat eşitliği olmadı. Bırakın şimdi de köylü çocuklar biraz avantaj elde etsin. Bence sakıncası bulunmuyor.

'Okullar açılsın' diye yorum yapanlar kademeli açılış kararından sonra 'Beceremediler EBA'yı, mecburen şimdi okulları açıyorlar' diye yorum yapar oldular. Her şekilde her kararı eleştirmek mümkün tabii...

Öğretmen sayısı sınırlı olduğuna göre hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimin altından nasıl kalkacağız onu pek çözemedim. Her neyse haftaya yaşayıp göreceğiz.

Kararın doğruluğuna gelince...

Zaten bir sınıf mevcudu kadar çocuk sokakta sürekli oynamıyor mu? Evet.. Çocukları evde oturtabiliyor muyuz? Hayır...

Eee o zaman çok da fark etmeyecektir vaka yayılımı açısından kanaatimce! Aşırı telaş yapıp çocuklarda panik yaratmak anlamsız...

Öğrenciler değil öğretmenler, okul yöneticileri ve hizmetliler asıl risk alan grup bu durumda...

Onlara yönelik önlemlerin artırılması lazım. Olası taşıyıcı ve semptom göstermeyen çocuklarla sürekli temas halinde olacaklar. Çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Bir öğretmen veya hizmetli pozitif çıkarsa tüm okul veya sınıf karantinaya alınır mı? Bunun yanıtını vermesi gerekli Bakanlığın!..

'Pozitif öğretmen vakası çıksa da maske takıp eğitime aynen devam' modelinin kullanılacağı söyleniyor. İnşallah doğru değildir.

İsteyen velinin çocuğunu göndermemesi olayı ise sıkıntı yaratabilir.

"Kerem'i annesi okula göndermiyor. Özlem de hiç gelmiyor. Sen niye beni gönderiyorsun anne? Herhalde sevmiyorsun beni. Virüs bulaşsın diye okuldayım!"

Böyle demez mi çocuk? Haksız mı düşüncesinde? Bunu duyan anne ne cevap verebilir? Eğitimle pandemi arasında sıkışacak ebeveynler.

Belki de velilere kararı bırakmaktan vazgeçmek gerekli. Anne babaları sıkıntıya kesinlikle sokar. 

Zaten haftada iki gün ve daha az yoğunlukta sınıflar olacak. Herkes gitmeli bence...

Sokakta olduklarından daha da kontrollü koşullarda eğitim görecek çocuklar. Sokakta düzenli maske takıp dezenfektan kullandıklarını pek görmedim. Rahat olsun veliler.

Yine de karar sadece veliye bırakılmamalı... 

Sorumlusu sadece veli olmamalı!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.