Hava Durumu

Irkçılık ve dünya

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2020 06:00

Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir karşılaşma 'ırkçı söylem" yüzünden yarıda kaldı. Paris Saint Germain- Başakşehir karşılaşması dünyada gündem oldu.

Dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Webo'nun sahadan atılmasını "Negru - Negro" kelimesini kullanarak istemesi üzerine büyük tepki oluştu.

Önce Webo, sonra Demba Ba, ardından PSG'li oyuncular derken maç yarıda kaldı.

Bu düzeyde bir hakemin, negro kelimesine eş değer kelimeyi kendi dilinde dahi kullanması kabul edilemez.

"Benim dilimde siyah adam anlamına geliyor" savunması da komik! Çünkü burası Şampiyonlar Ligi!.. Dünyanın en üst düzey futbol organizasyonu... Burada resmî dil İngilizce... O yüzden "Ama bu benim dilimde böyle" bahanesinin arkasına kimse saklanamaz!

Herkes diline dikkat edecek!..

Demba Ba'ya da kulak verelim, "Beyaz birisi hakkında konuşurken ona 'Beyaz insan' demiyor, sadece 'insan' diyorsunuz. Peki, neden siyah bir insan hakkında konuşurken 'Siyah insan' diyorsunuz ki?"

Çok doğru ve çok haklı...

Sonuçta maç yeni hakemlerle sonraki akşam kaldığı yerden devam etti. Başakşehir - PSG maçı dünya tarihine geçti.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'e kalsa hemen 1 saat sonra maç devam edecekti. Yarım saatlik tepki yeterliydi, uzatmamak gerekliydi!

Tuhaf kaçtı alt perdeden tavrı. Maalesef!..

Oysa her türlü arkanızdayız mesajı vermeliydi...

Çünkü PSG'nin dahi destek verdiği dik duruş tarihi nitelikteydi. Nihat Özdemir sınıfta kaldı. Olayı tam idrak edemedi herhalde... Kovid etkisi olsa gerek!

Bu arada dünyanın her yerinde aşırı sağ yükseliyor. Irkçı partiler hiç olmadığı kadar oylarını artırıyorlar. Kendilerine güveni olmayan siyasetçiler de ırkçı oyları almak pahasına olmaması gereken bir siyaset üretmekte...

Dünya her geçen gün daha aşırı sağa kayıyor. Yabancı düşmanlığı körükleniyor...

Ekonominin tüm dünyada sekteye uğradığını da düşünürsek yabancı düşmanlığı çok daha fazla artacak. Çatışmalar dahi yaşanabilir.

Kısacası ırkçılık dünyanın en büyük sıkıntısı olma yolunda hızla ilerliyor...

Buna karşı çıkabilecek devlet adamını da ara ki bulasın! Büyük devletleri yönetenlerin hiçbirinde akıllı baş bulmak olası değil!..

Dünyanın işi zor...

İğrenç ırkçılık hepimizin belası!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.