Hava Durumu

İznik artık mavi bayraklı!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2022 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 18:15

Bursa aslında aynı zamanda önemli bir sahil kenti lakin sahillerimizden iyi faydalanıyor muyuz sorusunun yanıtı malum… Hiçbir zaman tam olarak beceremedik… 277 kilometrelik sahil şeridimiz hiçbir zaman Bursalıları tam olarak tatmin etmedi.

Başkan Alinur Aktaş’ın hakkını verelim. Döneminde sahillere önemli yatırımlar yaptı ve yatırımlarının meyvesini de almaya başladı. İznik İnciraltı Halk Plajı, Bursa’nın ilk Mavi Bayraklı plajı olmaya hak kazandı ve tarihe geçti.

Hak kazandı diyoruz çünkü tam 33 farklı kriter yerine getirildi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na yapılan başvuru neticesinde su kalitesi, temizlik, can güvenliği, engelli erişim imkanları, soyunma kabinleri ve duşlar gibi önemli kriterleri başarıyla gerçekleştirildi ve Mavi Bayrak Bursa’ya gelip İznik’te dalgalanmaya başladı.

Başkan Aktaş, “Birbirinden ayrı ve önemli 33 kriteri yerine getirdik ve yüksek kalite göstergesi olan mavi bayrak ödülünü almaya hak kazandık. Sürdürülebilir çevre yatırımlarımızla sadece İnciraltı Plajımız değil, bütün plajlarımıza Mavi Bayrak almayı arzu ediyoruz. Biz Mavi Bayrağı bir sembol olarak görüyoruz. Olaya kısa vadeli değil şu cennet şehri daha da güzelleştirmek adına daha uzun vadeli bakmak zorundayız” diyor.

Tabii şimdi ahali mavi bayraklı plaja akın edecektir. İnsanımızı da biliçlendirmek şart an itibariyle. Sonra mavi bayraklı plaj 1 ayda teslim bayrağını çekmesin! Aman diyelim!

Bursa değerli bir kazanım elde etti…

Umarız kıymetini biliriz…

********************

Muhtar transfer dönemi

CHP Bursa’da AK Parti’den muhtar transfer edip renklerine katınca kamuoyu şaşırdı haliyle… Pek de alışık olduğumuz bir olay değildi…

Nilüferli muhtarlar bonservislerini ellerine alıp CHP’ye katılmışlardı… Hatta rozetlerini de bizzat Kılıçdaroğlu takarak onore etmişti.

Fadıllı Muhtarı Cemal Kargılı, Ayva Muhtarı Hüseyin Otman, Hasanağa Muhtarı Halil Turan, Dağyenice Muhtarı Rıdvan Tekin, 23 Nisan Muhtarı Sevda Bayraktar, Kurtuluş Muhtarı Mehmet Aydın Saldız, Badırga Muhtarı Cevabi Yıldız, Çatalağıl Muhtarı Celalettin Boran CHP’ye transfer olan yıldız oyuncular, pardon yıldız muhtarlar oldular.

CHP transfer komitesinin başında Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz görünüyor… Başrolde o var…

Peki, AK Parti bunun altında kalır mı? Bursa’da karşı mahallenin muhtarlarının aklını çelip transfer eder mi acaba?

Siyasette transferler hız kazanacak gibi duruyor Bursamızda…

Muhtarlar artık daha kıymetli olacak.

Kimi muhtarın etki alanı daha fazla kimisinin daha az… Sanıyorum ona göre bonservis bedeli dahi belirlenebilir durum böyle olunca…

Kısacası 2023 seçimleri öncesinde Bursa’da transfer dönemi başladı.

Hem CHP’nin hem de AK Parti’nin transfer tahtaları da açık. İstedikleri muhtarla mukavele imzalayabilirler…

Hayırlı uğurlu olsun vatana, millete…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.