Hava Durumu

Kim neye takılıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2018 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 06:00

Seçim dönemindeyiz. Her zaman olduğu gibi kritik bir seçim. Mümkün mertebe her Türk vatandaşı kendini rahat hissetmeli ki oylar ötekilere gitmesin.

EYT ile başladı hoşnutsuzluk. Yani emeklilikte yaşa takılanlar ile...

Şöyle bir "takılanlar" listesi yapmak istedim. Seçim öncesi sıkıntıları giderilmesi gereken kesimleri derledim. Buyurunuz efendim. Bakınız kim neye takılmış durumda?

EYT: Emeklilikte yaşa takılanlar aslında çok büyük bir kesim. Emeklilikleri gelmesine rağmen yaş bekleyen, çalıştıkları dönemde kanun değiştiği için mağdur olan kesim. Emeklilikte yaşa takılanlar "Hakkımı ver oyumu al" diyor. Aileleriyle birlikte milyon kişiyi buluyorlar. Eğer sıkıntıları çözülmezse iktidar SST olabilir. Seçimde sandığa takılanlar yani... Benden uyarması... SST olmamak için EYT'lere kulak verin...

ALT: Adaylıkta liderine takılanlar... Yani aday gösterilmeyenler... Örselenenler... İsmi çizilenler... Türkiye geneline baktığımızda kalabalık bir küskün kitle oluşturuyorlar. Belki de seçim öncesi hepsini bir stadyumda toplayıp moral gecesi tertiplemeli. ALT'ler küsmesin, oylar başka partiye gitmesin.

TMT: Trafikte MOBESE'ye takılanların sayısı da oldukça fazla. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden aylarca bilmeden kaçak geçiş yapanlara 200 bin TL ceza bile geldi. Araç 35 bin TL, ceza 200 bin TL! El insaf. İdam cezası bile daha adil. TMT'lerin sıkıntısı acilen çözülmeli. SST olunabilir. Dikkat!

ÜPT: Ücrette patrona takılanlar... Özellikle asgari ücretle çalışan kesim çok dertli. Daha fazlasını hak ettiklerini belirtip asgari ücretin minimum 2 bin 300 TL olmasını istiyorlar. Patronlar ise 1850 TL'de diretiyor. Tam da seçim arifesinde ÜPT'ler mutsuz edilirse sandığa yansır. İktidarın SST olmasına yol açabilir. Seçimde sandığa takılanlar yani... Yazmıştım az üstte... Konu çok hassas...

FVT:  Futbolda VAR sistemine takılanlar... Aylardır VAR sisteminin mağduru oluyor Süper Lig ekipleri. Başlarında Bursaspor geliyor. Göz göre göre hakkı yendi yeşil beyazlı camianın. Bursaspor'a bir jest yapılmalı. Bursaspor'un stadyumunun isim hakkını satmak için yardım ediversin iktidar. FVT'nin liderine ayrıcalık şart.

KBT: Kredide bankaya takılanlar... Siciller bozuldu kriz döneminde. Bankalar kredileri zor kullandırtıyor. Herkesin notu düştü çünkü... KBT oldu çoğumuz. KBT'lere sicil affı gelmeli. Güçlü ekonominin önü açılmalı...

YRT: Yolda rögara takılanlar... Yolda, sokakta, rögarlar hâlâ kimi yerlerde büyük tehlike arz ediyor. Rögar kapakları, çukurlar kazaya sebebiyet veriyor. Tatsızlıklar çıkıyor. Yerel seçim öncesi tüm rögarlara el atılmalı bence. YRT olmamalı kimse. Çukurlar kapatılsın, seçmen geçecek!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.