Hava Durumu

Kitap fuarından çok fazlası!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 06:07

Mudanya 1. Kitap Fuarı kapılarını 23 Ağustos'ta açıyor. Uluslararası Göç ve Mültecilik: "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" ana temasıyla...

Bu temanın seçilmesinin sebebi; Suriyeliler'le ilgili Mudanya Belediyesi'nin aldığı tedbirler sonrasında Türkiye'nin mülteciler ve göç konusundaki analizinin yapılmasının elzem olduğunun anlaşılması. Geçmişten bugüne geniş bir perspektifle ele alınacak konu...

Ortaya önemli fikirler konulacak...

Mudanya Belediyesi ile Yayıncılar Kooperatifi iş birliği ile düzenlenecek Fuar'da

23 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi'nde 65 yayınevi, 60'tan fazla yazar, 20 söyleşi başlığında Bursalı kitapseverlerle buluşacak.

Emre Kongar'ın onur konuğu olarak yer alacağı 1. Mudanya Kitap Fuarı'nda Murat Karayalçın, Ünal Çeviköz, İsmail Saymaz, Akif Beki, Ataol Behramoğlu, Mustafa Balbay, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Haluk Çetin, Levent Gültekin, İbrahim Kaboğlu, Murat Yetkin ve onlarca önemli isim daha Mudanya'daki fuarda yer alacak...

Heyecana köyler de dâhil edildi. Mudanya'nın 8 köyünde eğitici bilgilendirici ve eğlendirici atölye çalışmaları yapılacak.

Zeynep Casalini, Kumyaka'da kadınlara sağlıklı yemek yapım atölyesi düzenleyecek...

Göynüklü'de kadına yönelik şiddete ve ayrımcılığa karşı eğitimler verilecek...

İş Bankası yayınları köylerde ücretsiz olarak dağıtılacak...

Ve çok daha fazlası var tabii...

Etkinlikler açık havada interaktif olarak gerçekleştirilecek. Mudanyalıların katılımı da sağlanacak.

Bu haliyle kitap fuarından çok daha fazlasına sahne olacak Mudanya. Adeta kültürel bir şölen izlenecek.

Başkan Hayri Türkyılmaz "Mudanya'da ilk kez gerçekleşecek açık hava kitap fuarını geleneksel hale getireceğiz. Bursa'da yaşayan tüm hemşehrilerimizle kitap dünyası arasında bağ kuracağız. Köyleri de fuara katmamız Türkiye'de bir ilk. Mudanyamızın köylerinin kalkınması bizim için çok önemli. Onları yaşadıkları yerde mutlu etmeliyiz ki geleceği daha sağlam inşa edelim" diyor.

Mudanya ve Bursa adına önemli bir etkinlik izleyeceğiz. Mudanya Belediyesi'nin önümüzdeki dönemde "Mudanya Kütüphanesi" ile "Tirilye Sanat Evi" projelerini de hayata geçireceklerini müjdeledi Başkan Türkyılmaz...

Barışın ve kardeşliğin başkentinin hafızasına sahip çıkma ve kültür adına elinden geleni fazlasıyla yapıyor Mudanya Belediyesi. Onlara engel değil destek olunmalı. İnsan odaklı çalışmaları özellikle vurgulanmalı.

Etkinliğin önemli yükünü çekecek olan YAYKOOP'un da altını çizmek gerek. Henüz 3 aylık bir kuruluş olmalarına rağmen son derece önemli bir organizasyonun altından kalkacaklar. YAYKOOP Başkan Yardımcısı Elif Akkaya "Belediyeler bize Mudanya Belediyesi gibi imkânları sunabilirse güzel işler başarmaya devam ederiz" diye konuşuyor.

Öte yandan fuarın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile çakışması da organizasyonu daha özel kılıyor. Başkan Türkyılmaz'ın 30 Ağustos kutlamalarına yönelik de özel planı ve programı var.

30 Ağustos'ta Mudanya'da olanlar harika görüntüler izleyecekler.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.