Hava Durumu

Korona biyolojik silah mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 06:00

Koronavirüs laboratuvar ortamında mı üretildi? Farklı görüşler dillendiriliyor...

Konu halen tartışılırken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın söyledikleri çok önemliydi:

"Koronavirüs gibi virüsleri üretebilecek teknoloji şu an mevcut. Ancak şöyle bir durum var. Koronavirüs vücuda giriyor. Zararı veriyor ve sonrasında tekrar dışarı çıkıp bulaşmaya devam ediyor. İşte bu yeniden dışarı çıkışı yapmak çok zor. Bunu laboratuvarda yapmak şu an için çok mümkün görünmüyor. Şunu söyleyebilirim; virüsün doğal olma ihtimali laboratuvarda yapılma ihtimalinden daha yüksek."

Hakikaten çok ilginç! Organlara zarar verdikten sonra yeni kurbanlarını arayan bir virüsten söz ediyoruz. Giriyor, zarar veriyor, çıkıyor!..

Oxford Üniversitesi Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin de aynı konuyu değerlendirdi:

"Koronavirüsün üretilmiş olup olmadığı hakkında son dönemde bazı makaleler yayınlandı. Bilimsel dergiler de bu sorunun cevabını arıyor. Genetik yapısından bu virüsün insan yapımı olup olmadığını anlayabiliyoruz. Biz bu virüsün genetik yapısını bildiğimiz için yüzde 90 insan yapımı olmadığını söyleyebiliriz."

Yani birbirlerini teyit ediyor konunun uzmanları. Korona çok büyük ihtimalle insanların akılsızlığının sonucu dünyaya musallat oldu.

Bu arada memleketimizdeki anketler ise halkımızın yüzde 36'sının koronavirüsün biyolojik silah olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor. Virüsün komplo olduğu düşüncesinde ahalinin yüzde 36'sı...

Yemememiz gereken şeyler yenildiği için insanlığa ceza olduğunu ifade edenler de yüzde 70'i geçiyor.

Tabii burada bir tutarsızlık söz konusu. Hem biyolojik silah hem de Allah tarafından bir cezalandırma aynı anda olamayacağına göre insanlar fikren allak bullak olmuş durumdalar.

Karamsarların oranı da yüzde 65'i de geçmiş aynı araştırma sonucuna göre. Geleceğe kimse umutla bakamıyor.

Koronavirüsün dünyada önümüzdeki 30-40 yıllık süreci etkileyeceği ve belirleyeceği ise kesin. Dünya artık bambaşka olacak.

Savaşların da azalması büyük ihtimal. Ülkeler yaralarını sarmaktan birbirlerini boğazlamaya fırsat bulamayacaklar!

İnsanları öldüren koronanın böyle bir faydası da var. Virüs ateşkesi de sağlamış durumda anlayacağınız...

Doğanın kendine gelmesi, havanın temizlenmesi yine dünya olarak bir kazanç...

İstanbul'dan Uludağ açık görüş şartlarında zaten görünürdü. Bunu biliyorduk lakin halen itiraz edenler vardı. Bu konu da yeniden gündeme geldi ve ahali idrak etti artık sanıyorum. 

Uludağ'dan İstanbul, İstanbul'dan da Uludağ görülebilir. Yeter ki hava temiz olsun... 100 kilometre bir mesafe var arada.. Neden görülmesin?

Ve koronavirüsün spora özellikle futbola etkisi çok fazla olacak. Global sponsorlardan yerellere kadar ekonomik kriz yaşanınca etkiler futbolculara kadar varacak. Artık eski ballı maaşlar olamayacak!

Mevcut sözleşmelerin yarısına yeni sezonda imza atabilen kendini şanslı sayacak kanaatimce!..

Zaten futbolcu maaşları da pik yapmıştı. Düşmesi kaçınılmazdı. Korona krizi süreci hızlandırdı sadece...

Olması gereken buydu futbolda...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.